» Förbannade snickarfirmor

Gokväll min vän

Fy fan vad irriterad man kan bli, det kom ingen snickarfirma innan jag åkte till skolan. Under dagen så frågade jag Henke om du hade dykt upp efter men icke. Nejhe då antog jag att dom skulle komma någon annan dag. När vi kommer hem (Henke och Oskar mötte mig efter skolan) så stod dom här hemma. Vi hade inte flyttat på möbler eller något för vi visst ju inget. Jag sa det till dom, men ingen var speciellt pratglad. Aja sagt och gjort det var bara att flytta på alla möbler och förbereda. Så just nu står köksbordet mitt i köket, soffan står riktigt när tvn och det är grejer överallt! Snacka om dålig planering, för hade jag vetat om att dom skulle komma och Börja idag så hade jag ju kunnat haft lite framförhållning. Men som han (Snickaren) sa till mig igår så skulle dom bara komma förbi idag och kolla... Som sagt dålig planering.
Sovrummet skulle dom fixa imorgon så jag har fått tagit ner varenda bok jag hade i bokhyllan och flytta på den. Och när jag såg hur mycket böcker jag hade så blev jag ganska chockad. Har jag verkligen så många??
Men vill du veta en hemlighet, jag vill att det ska vara ännu mer ;D

Det blev ingen redovisning på historian idag, tessy var sjuk så vi fick skjuta upp den till på torsdag, ska verkligen försöka att inte vara så nervös. Men det är verkligen det värsta jag vet, att prata innför en stor grupp. Har fram till på torsdag att förbereda mig. Du klarar det Johanna!!

Idag fick vi finbesök i form av min underbara svägerska. Åt lite mat, busade, lekte och hade det allmänt trevligt. Sen nu på kvällen kom min svärmor förbi, Marika orkade inte åka buss hem så därför ringde hon efter Maggan. Lata unge!

Nu ska jag plugga lite historia innan jag ska sova. Börjar tidigt imorgon.

Kärlek


» Gormar ut sången

Gomorgon min vän

Idag är det lika kallt som igår och jag börjar känna en större längtan än den jag har efter våren och sommaren. Få slippa jacka, mössa och vantar. Tänk att bara ta på sig skinnjackan och sen bara en tröja. Jag Längtar!!

Ska till skolan lite tidigare idag och sätta mig med Tessy och Sara och prata lite om en uppgift vi hade i historian. Förebereda oss inför att redovisa det innför klassen. Känns hemskt bara att tänka på det. Jag hatar att stå innför en stor grupp och ha hela den uppmärksamheten. Usch för scenskräck..

Oskar är på dagis igen och samma visa som alla tisdagar, det var inte populärt när mamma skulle gå. Han grät och ropade efter mig, gör ont i mitt hjärta. Mammas lilla älskling
Henke sitter just nu vid sin dator och sjunger, eller sjunger är fel ordval han Gormar ut sången Tusen bitar. Samma visa varje dag, han gormar och skriker och härjar framför datorn. Säger man till att han kan dämpa sig lite blir han nästan arg, för då förstör jag det roliga. Ska också börja sjunga högt och tydligt som en tok här hemma. Då får vi se hur länge han orkar höra på det ;D

Innan det är dags att åka så hoppas jag att snickarfirman kommer hit. Har ju nämnt det tidigare att vi har så äckligt kallt här hemma. Igår så ringde dom till mig och sa att dom skulle komma förbi innan jag åker till skolan. Kan vara skönt att veta när dom kommer komma hit och isolera, så jag kan flytta undan på möblerna. Vara lite förberedd helt enkelt.

Kärlek

 


» Plugg, bus och lite mer plugg

Hej min kära vän

Måndag igen och idag var det återigen dags att vara i skolan. Det var ju knappast speciellt härligt att cykla imorse när Henke berättade att det var nästan -10 grader ute, man vaknade till i den kalla luften som tur var. Kom till skolan och var en isbit ända ut i tåspetsarna och fingerspetsarna.
Efter skolan så svängde jag in på Blomsterlandet och köpte lite tulpaner. Fick ju en massa vattenkristaller över igår så jag la dom i en vas och idag kom blommorna. Blev riktigt snyggt måste jag säga

 

Och så här blev det i mina ljuslyktor

 

Har hunnit sitta en stund med en historia uppgift under dagen och nu ska jag göra lite mer av instuderingsfrågorna. Oskar har blivit nattat och ligger nu i sin säng så nu är det lugn och ro här hemma. Hela dagen så har han ropat på mamma och pappa även fast vi är i samma rum, och när vi svarar så tittar han på oss och säger heej. Haha min lilla underbara gosunge ♥


Nu ska jag plugga en liten stund innan det är dags att sova. Funderar på att lägga mig i tid ikväll, hur nu det ska gå till ;)
Kärlek

» Söndag kväll

Gokväll min vän

Har städat och fixat hela dagen! När man har småbarn så är det inte lätt att göra allt på en gång utan man får ta det i små etapper.

Tog med mig Oskar och köpte lite dekorationssand och vattenkristaller/pärlor. Dekorationssanden har jag redan gjort iordning på så där brinner ljusen för fullt, men kristallerna/pärlorna ligger fortfarande i vatten och blir större. Ska fixa iordning på dom innan jag ska sova.

Har som sagt städat och fixat hela dagen så nu är det rent och fint här hemma. Inga leksaker på golven, ingen disk eller nåt! Men jag vet att imorgon kommer det vara lekasaker överallt när jag kommer hem från skolan.

Snart är mina underbara föräldrar framme i Thailand. Känner mig lite avundsjuk, men bara mest för att dom kommer få värme och solbrända kroppar. Fast samtidigt så kan jag ju bara gå och lägga mig i ett solarium, kanske vore något?

Nej nu ska jag kolla på tv och koppla av lite.

Kärlek

» Pyssel och städ dag framför mig

Gomorgon min vän

Sitter fortfarande i pyjams och Oskar har fortfarande sin på sig. Idag är det en sån där mys dag då man inte vill vara annat än mysklädd. Men jag ska snart hoppa in i duschen och göra mig lite iordning. Ska inte sminka mig eller så, men jag ska ut och gå sen och jag vill inte gå ut i mjukiskläder. Jag vet att jag Alltid gjorde det när jag var "yngre" ( ;) ) men nu känns det bara fjortisaktigt att göra de. Okej, jag erkänner, ska jag bara ner till ica då kan jag springa ner snabbt. Men längre turer njaa.

Tänkte ta med mig Oskar och gå till Blomsterlandet sen när dom har öppnat. Vill titta om dom har dekorationssand eller vattenpärlor/kristaller. Vill ha något av det i mina ljuslyktor.
Sen står det städning på schemat. Vill att det ska se någelunda bra ut här hemma :)

Nej in i en varm och skön dusch sen påbörja denna dag.

Kärlek


 


» Mer shopping..

Hej min vän

Blev en tur upp på stan igen, tog en promenad med mamma och pappa. Och så blev det så klart mer shopping idag. Eller inte så mycket men lite. Köpte en ballong till Oskar och mer brända mandlar till mig. Så sjuukt gott!
Oskar fick en stor lastbil med massa småbilar av mormor och morfar också, och det första som händer när vi öpnnar lådan är att han har sönder stora "huvudlastbilen". Tur att morfar har superlim och kan laga det som är trasigt. Var inne på Claes Ohlson och köpte mer kaffe patroner till min kaffe maskin, så nu kan jag göra mina caffe lattes igen.

Är hemma hos mamma och pappa nu och vi har precis ätit den godaste maten på länge. Kina gryta och så friterade räkor och fläskfilé. Är så mätt att jag mår illa, och två matlådor på köpet får jag med hem. Blev mycket mat över.

Nu ska jag öppna min energidryck och fixa naglarna på mamma, frans manikyr ska det tydligen vara.

Kärlek

Kul när man hittar gamla kort :)


» Lååång dag framför mig

Gomorgon min vän

Känner att det här kommer bli en lång dag. Har knappt sovit och känner mig allmänt seg i kropp och själ. Dels så har jag en pojkvän som kom hem kl halvett och tyckte att vi skulle umgås, men det gick ju inte så bra. Halv ett på natten, då är det fan sovtajm.
Men jag får springa ner och köpa mig en energidryck och dricka massa kaffe :)

Jag åkte ju som sagt upp på stan efter skolan, och trots att klockan bara var 11 så var det sjukt mycket folk. Och jag blir så trött på alla egoister som går på stan. Folk med barnvagnar som stannar mitt i vägen, eller folk som stannar mitt i gången och står och pratar. Okej, jag har barn och barnvagn och ibland kanske jag också är lite egoistisk men man kan ju tänka lite när det är marknad?
Köpte iaf en tröja till Oskar, 14 par strumpor (jag fick några och Oskar några) sen blev det marknadsgodis, nybakta munkar och underbart goda brända mandlar. Köpte två påsar med mandlar så en åt jag upp igår, den andra kommer väl hamna i magen idag.

När jag kom hem på stan så blev det en liten lugn stund innan Stampe kom och hälsade på. Satt och snacka lite med honom innan det blev dags för grabbarna att dra. Jag och Oskar skulle gick ner och handla lite på affären och då kunde jag inte låta bli så jag sprang in på blomsteraffären och köpte två jätte fina ljuslyktor som jag har spanat in ett tag

Nu ser man dom inte så bra, men det vart riktigt fint när jag tände ljus igår. Funderar lite på att köpa dekorationsand och ha i. Jag tror att det kan bli riktigt snyggt. Ska ta ett kort när det är mörkt ute så det verkligen ses.
Sen igår så kom Henkes syster hit och hälsade på. Satt och snackade en massa skit då vi har ganska mycket att ta igen. Hon kom hem för en månad sen efter att ha spenderat ett år i australien. Så det finns ju mycket att snacka om. Satt också och svulla godis , chips och munkar. Men vafan, man lever ju bara en gång så då kan man lika gärna njuta av det goda.
Efter att Marika drog så blev det ett litet skype samtal med Marie, men min dator började hänga sig och så ringer Henke och fyllebabblar. Så Marie om du läser detta, förlåt jag loggade bara inte ut och sket i dig.

 

Idag blir det att träffa mamma och pappa. Dom drar ju till Thailand imorgon (lyckliga jäklar) och blir borta i två veckor. Och det är ju inte en lång tid men jag kommer sakna dom. Är ju van att träffa dom minst en gång i veckan om inte mer. Och att prata nästan varje dag. Men två veckor kommer gå fort :)

Nu ska jag börja göra mig iordning lite, men jag ska försöka att bli bättre på att uppdatera lite mer.


Kärlek


» Bebis, kalas och busig unge

Gomorgon min vän

Ska först börja med att gratulera min kusin Marie och hennes pojkvän som ska ha en liten bebis, en pojke nu till sommaren. Stort grattis till er båda ♥


Igår så var det kalas för en annan av mina kusiner, Oliver som fyller 18år på måndag. Anledningen till att vi fira honom igår var för att mina föräldar och min moster och hennes man drar till Thailand nu i helgen (dock inte tillsammans) Men det bjöds på god mat och tårta till efterätt. Oskar fick stanna hemma med sin pappa då kalaset började kl 18. Vi har ju börjat ha det som rutin att Oskar ska sova vid halv åtta.
Blev mycket prat och skratt under kvällen, så det var väldigt lyckat ♥

Ska snart börja få på Oskar kläder och ta honom till dagis, ingen lång dag idag för den lilla skrutten 8-11. Fast han var ju ledig igår så det blir nog kul för honom att gå en stund idag. Försöker få i honom frukost men han sitter mest och tokar sig och busar ♥

Efter skolan i dag så ska jag bege mig upp på stan och gå en runda på hindersmässan som är i stan. Vet att jag ska köpa strumpor och springa in på Hm en snabbis. Sen hem och mysa med mina killar. Får se vad mer denna fredag har att bjuda på.

Ha en bra dag
Kärlek ♥

Lite tokiga så här på morgonen

» Klumpeduns

Gomorgon min vän

Känns som att jag har blivit en klumpeduns dom senaste dagarna. Som igår när jag skulle göra potatismos, då råkade jag välta ner en saftflaska som stod på bänken. Och jag hade inte satt på korken ordentligt sist jag gjorde saft. Sååå den hamnade överallt, under kaffemaskinen och brödskrinet osv. Idag hade jag ut en hel burk med strösocker, på bänken så även det hamnade under kaffemaskinen och brödskrinet. Va fan!!

Idag är det bara en lektion så det känns väldigt skönt. Efter skolan ska jag stanna till på Willys och storhandla sen får Henke hämta upp varorna. Även tvättstugan står på schemat och så kommer mina svärföräldrar och svägerska hit efter kl 16. Och så är det ju dags för hockey ikväll, Örebro-Leksand! Blir en fullspäckad dag helt enkelt :)

Nu ska jag bege mig iväg, ha det bra!
Kärlek

» Plugg och Wild Child

Gokväll min underbara vän

Har precis kollat klart på filmen som gick på 3an, Wild child. Försökte plugga samtidigt och det gick ganska bra. Har redan gjort 8 frågor så nu har jag bara 7 kvar. Fast dom tar jag imorgon, nu måste mitt huvud och hand få vila lite.
Kan fortsätta med resten imorgon.

Efter skolan så mötte jag upp Henke och Oskar sen blev det en skön promenad hem. Så roligt att vara ute med Oskar nu, allt är spännande och roligt. Man blir så lycklig av att se han lycklig. Varje gång det åker förbi en traktor eller lastbil så blir han helt extas och nästan hoppar i vagnen och utbrister wooow :) Min älskade lilla unge, när blev du så stor?

Nu ska jag sova så jag är utvilad imorgon bitti när det ska räknas matematik. Huvudet och koncentrationen måste vara på topp!

Kärlek

» Bättre humör tack vare musik

Hej min underbara kära vän

Nu är jag på bättre humör! Sitter och sjunger för fullt och det gör mig alltid på bra humör. Att lyssna på brra humör och sen bara öppna munnen och sjunga. Blir också att man sitter och dansar i stolen och så fort jag får runt så dansar jag istället.
Kommer vara på toppen humör när jag kommer till skolan, för det blir musik heeela vägen dit :)

Idag är det Historia som står på schemat sen får jag åka hem. Ska försöka sätta mig idag och göra lite mer instuderingsfrågor, måste bara fråga läraren hur jag ska hitta allt i boken.

Nu på morgonen kom jag på en toppen idé som jag har börjat gjort iordning. Oskar ska få en låda i köket där hans målarsaker ska ligga, papper pennor, kritor osv. Och för att han ska hitta just sin låda så ska jag måla Bamse och Blixten McQueen och sätta på lådan. Har redan målat Bamse så nu ska han bara färgläggas. Resultatet kommer naturligtvis upp här på bloggen :)

Kärlek♥

» Irriterad morgon

Direkt på morgonen när vi vaknade så blev jag irriterad. Det hela började med att Oskar vaknade och prata i sin säng och sa att han ville komma upp. Och jag måste få vakna lite innan jag reser mig upp, för om jag bara reser mig upp så börjar det snurra i hela huvudet på mig. Så jag låg ett litet tag och pratade med Oskar och sa att mamma kommer snart. Då blir Henke super arg för att jag inte går upp på en gång. Försöker förklara för honoom men han vägrar ju att lyssna som vanligt. Sen sitter han och säger att han är trött, och då säger jag samma sak.
Vad får jag höra då? Jo hur fan kan jag vara trött jag som gick och la mig så tidigt?

Okej jag gick och la mig halv tio igår kväll, direkt efter hockeyn. Men jag somnade inte alls på engång, sen under natten har jag vaknat flera gånger av att Oskar är ledsen för att han inte hittar nappen, sen en karl som snarkar som in i helvete! Men jag är ju inte trött bara för att natten är jobbig. Nej nej, efter skolan igår och jag klev in i dörren så är det så att jag får börja städa direkt. Disk i köket, mat på golvet osv.
Att jag kan vara trött, som går i skolan, kommer hem, städar diskar tvättar lagar mat och tar hand om hemmet och Oksar, är helt oföreståligt för Henke. Och nu ska jag sköta skolan på toppen av allt. Nej gud nej hur fan kan jag vara trött och sliten??


» Måndag

Hej min kära vän

Känns som att det var ett tag sen jag bloggade, trots att det var igår..
Idag var det åter igen dags för skolan och idag stod matte och engelska på schemat. Måste säga att det bara går bättre och bättre med matematiken. Nu har vi börjat med bråk räkning, visserligen den enkla, men iaf så känns det så kul när man räknar och inser att man verkligen förstår.
Engelskan är också rolig, vi får inte prata svenska då allt ska sägas på engelska, en väldigt bra övning. Jag försöker också att skriva det mesta på engelska, men det är lite svårt. Men jag gör som sagt mitt bästa.
Vi har fått i uppgift att vi ska läsa en bok som måste vara skriven av en engelskspråkig författare. Tror jag har lyckats låna en bok av min underbara svägerska. Ska få låna den nån dag den här veckan.

Idag fick Oskar vara på dagis efter en veckas sjukdom. Egentligen så skulle han vara hemma eftersom han är 15h barn, men jag började halv nio och Henke jobbade till kl 10. Tydligen så var han riktigt ledsen efter att jag lämnat men det hade gått över. Är bara glad att han inte grät så jag hörde det, för det gör så ont i mig när han är ledsen för att mamma går. Vill ju att han ska vara glad hela tiden!
Hans ögonfluss har verkligen börjat gett sig, vilket är otroligt skönt. Men det är en kamp att få i honom ögondropparna. Nu på kvällen så var både jag och Henke tvugna att hålla i honom.

Just nu kollas det hockey här hemma. Örebro-Västerås, period paus nu och Örebro leder. Vi hoppas att dom fortsätter göra det så vi krossar skit västerås :)

Kärlek

» Minispa städa och läsa lite

Hallå min underbara vän

Ska snart öppna mina böcker för att plugga lite. Kommer känna mig så duktig när jag är klar. Tänkte räkna lite matte och göra några av instuderingsfrågorna jag fick på historian.
Nu på morgonen/förmiddagen har jag städat och fixat lite. Såg förjävligt ut här hemma, så nu känns det mycket bättre när det är rent och fint.
Gjorde lite minispa också, hårinpackning och färgning av bryn och fransar.

Nu ska jag öppna böckerna medans jag har lite lugn och ro och tid för mig själv.
Henke sitter vid sin dator och tjattrar med sina kompisar via skype och spelar, medans Oskar ska sova middag.

Kärlek

» Verktyslåda och sparbössa

Hej min kära vän

Sitter just nu och tittar på Glee, ytterligare en favorit serie. Brevid mig har jag en godis skål så nu är det verkligen lördagsmys.

Idag blev det en liten promenad bort till Öob med Oskar. Blev att man handlade lite skitsaker, diskborstar, wc block, godis osv. Köpte även en verktygslåda och en sparbössa åt min skitunge. Efter Öob så gick vi förbi mamma och pappa och hälsade på med lite fika. När vi kom dit så ville han leka med sina nya leksaker på en gång. Han gillade verkligen verkygslådan som var full med bla, en borrmaskin, en såg och en massa andra roliga saker (som jag helt ärligt talat inte vet vad dom heter). Sen gick min lilla hantverkare runt och lagade det mesta hemma hos mormor och morfar.
Sparbössan blev han lite fundersam på. Gav honom lite småpengar som jag hade i plånboken sen fick han lite pengar av mormor också. Direkt när han la ner pengarna så ville han ha ut dom ingen. Men det är en sån där bra sparbössa som du inte kan öppna. För att öppna den så måste man använda en konservöppnare.

När vi kom hem så fick han mer pengar att stoppa i sparbössan. Jag har sparat undan säkert 300kr i småpengar den senaste tiden och gömt. Så dom hamnade såklart också i sparbössan.

Nu ska jag fortsätta med min myskväll innan det är dags att sova.
Hoppas att du har haft en lika bra dag som jag har haft.
Vi hörs imorgon.

Kärlek

» Innan läggdags

Gokväll min underbara vän

Ska snart sova men jag kör ett inlägg innan.

Fick ringa vårcentralen imorse och få en läkartid åt min lilla skrutt, hans öga blir inte bättre. Vi fick en tid kl 11 så jag skyndade mig hem efter jag hade räknat klart i skolan. Tydligen så har han en liten infektion på ögat så han ska få ta ögndroppar morgon och kväll i några dagar framöver. Känns ju skönt att veta att det kommer bli bättre,
förhoppningsvis redan innan söndag.

Idag var min underbara syster här och hälsade på. Köpte en varsin super god baguette åt oss, färska räkor. Så himla gott. Sen blev det ju såklart bus och lek. Oskar älskar sin moster och det märks, och så klart att det är ömsesidigt. Dom leker och gosar och har kul ihop.

Har precis kollat på tre avsnitt av en annan av mina favorit serier, The vampire diaries. Henke får panik här hemma för enligt honom så tittar jag bara på saker som har med vampyrer att göra, but that´s so not true.
Blev tre avsnitt för jag hade avsnitt 10 11 och 12 att kolla på. Och nu längar jag tills nästa vecka då nästa avsnitt kommer ut. Måste veta vad som händer.

Ska faktiskt gå och sova nu, jag vet att kl bara är 22.10 och det är en fredagkväll. Men jag är inte van att ha något att göra på veckodagarna och sen har det ju inte blivit så mycket sömn dom senaste dygnen. Ska försöka ta igen det lite. Imorgon vet jag inte vad som händer och sker, men jag ska iaf försöka hitta på något. Känner att både jag och Oskar behöver komma ut och göra något.

Sov så gott så hörs vi imorgon
Kärlek

» Trött efter en jobbigt natt

Gomorgon min kära vän

Att jag snart ska bege mig till skolan känns inte så lockande. Tror faktiskt att det är första gången som jag känner så den här veckan. Fast anledningen till att jag känner som jag gör är inte för att jag redan är skoltrött, utan för att jag är så förbannat trött. Blev inte mycket sömn inatt inte.
Gick in i sovrummet för att jag skulle sova, men då vaknade Oskar och ville att jag skulle klia honom på ryggen. Klart jag gör det, allt för mitt hjärta ♥
Men så fort jag trodde att han sov och tog bort handen så vaknade han och grät och ville att jag skulle klia mer. Sen började han säga öga och pekade på sina, dom var helt igenklibbade så vi gick upp och tvättade honom lite så han inte skulle få panik. Efter det fick han sova i våran säng, men då var ju inte han trött längre, nej vi skulle läsa Lejonkungen, Bamse och massa andra böcker. Jag tror vi fick honom att somna innan tolv iaf.
Haha men det slutar inte där, för har jag inte en unge som håller mig vaken om nätterna så har jag en pojkvän som gör det. Han snarkar högt och ligger nästan på mig. Okej det är super mysigt att gosa och kramas och jag älskar att göra det, men så att jag knappt kan röra mig?

Nej nu ska jag börja göra mig iordning, ska förbi mamma och pappa först och hämta min miniräknare som pappa så snällt har bytt batterier på.

Kärlek


» Once upon a time..

Gokväll min kära vän

Once upon a time och Revenge två grymt bra serier som är värda att se. Och jag har lovat mig själv att jag alltid ska se dom på tv och inte fuska mig längre fram. Så nu är det en vecka kvar tills avsnitt nr 3 :)

Skolan idag gock super bra, vi har börjat ordentligt nu och jag gillar det! Idag var det engelska, och vi började med att prata engelska hela lektionen. Kändes lite ovant, men det gick över fort. Det bara flöt på, sen om det lät så bra är ju en annan sak.
Historia lektionen gick också bra, fick se en film om egypten. Fick ett papper med en massa instuderingsfrågor som vi ska göra, men det var inte så bråttom för han sa inte när den skulle vara inlämnad. Men jag funderar på att börja lite smått med dom nu så dom är gjorda.

Oskar är inte bättre, morgonen är värst. Så imorgon blir det att ringa vårdcentralen och se om det finns nån tid ledig. Om skrutten behöver penicillin eller vad vi nu ska göra.

Har hittat en super snygg klänning på hm men jag vet inte om jag ska köpa den eller inte.. vad tycks?
http://www.hm.com/se/product/98069?article=98069-A#article=98069-A

Gonatt
Kärlek♥

» Gomorgon

Gomorgon min kära vän

Gårdagens kväll spenderades med att se Örebos Hockey lag när dom krossade Borås. Igår var det också en speciell kväll, det var nämligen tjejkväll på arenan. Alla tjejer gick in gratis, det bjöds på cider och goodiebags. Men så speciella goodiebags var det ju inte, shampoo och balsam, penna, lypsyl och en liiiten choklad bit.
Sen tre tävlingar, lyx behandling av håret, en diamant och en dejt med en spelare, Jared Aulin.
Jag valde att bara kolla på matchen, men jag ska nog tävla om diamanten, den tävlingen håller på ännu.
Örebro vann iallafall med 7-2. Rikitgt roligt att gå på hockey faktiskt, men jag måste testa att gå när Örebro möter antningen Bofors eller Västerås. Det är nog riktigt roliga matcher.

Idag är det skola igen, Engelska och Historia står på schemat idag. Köpte Engelska boken igår, den var inte så jätte dyr och jag måste ha den. Alla annonser jag ringt på har sagt att dom redan har sålt den (begagnat) så när jag kollade vad den kostade i nypris så var det bara 400kr. Och många som säljer den på blocket tar det priset.
Ska se till att hålla den i ett bra skick och att Oskar inte får tag i den, sen när terminen är slut så säljer jag den vidare.

Nej nu måste jag vakna lite mer innan jag ska cykla till skolan. Samla mog ska jag också göra för det kommer vara halt ute och jag vill inte ramla igen..

Kärlek

» Kall lägenhet

Brr min kära vän

Vi har det kallt här hemma, lite för kallt. Fingrarna är alltid kalla och fötterna alltid frusna. För en vecka sen var det en Öbo kille här och kollade om våra fönster behövdes tätas, men det var inte fönstrena som var problemet utan listerna under fönstret längs med golvet.
Tydligen så kan man uttrycka det genom att säga att det är som små hål i väggen som gör att den kalla luften uta kommer in istället för att stanna ute. Så han sa att han skulle kontakta en snickare som skulle komma hit och fixa det här (måste dra bort alla trälister och isolera). Det har nu gått en vecka och jag har inte hört ett ljud. Så jag ringde till Öbos felanmälan och frågade, då har inte snubben lagt in en order alls. Nu är det iaf gjort så nu kan jag bara hoppas att snickaren ringer till mig så snart som möjligt. För så här kallt kan jag/vi inte ha det. På våran termometer iköket (som står i fönstret ovanför elementet) visade 16 grader när jag kom hem från skolan. KALLT!!

Skolan idag gick super bra, vi satt och räknade 5sidor sen får man gå när man är klar. Känner att jag förstår än sålänge hur jag ska räkna , men vi är ju bara i början av boken inte ens i närheten av det svåra.
Insåg att jag måste fixa ett nytt batteri till min miniräknare för den är helt död. Just nu går det skit bra med mobilen men den får jag ju knappast ha när det är prov, vilket sker den 13 feb.

Nu ska jag påbörja dagens måltid, kalops och potatis, såå gott :)
Kärlek

» Hinner med..

Gomorgon min kära vän

Hinner med ett litet blogg inlägg innan jag ska bege mig till skolan och räkna lite matematik. Den enda lektionen jag har idag sen får jag åka hem till mina killar. Oskar är inte bättre, imorse när han vaknade kunde han inte ens få upp ögonen pga allt klet som satt fast. Tog mig några minuter och ett x antal bomulls pads för att han kunde öppna ögonen igen. Jag ber att han blir bättre snart, kan inte vara lätt att vara så liten och inte förstå varför man inte kan öppna ögonen.

Nej nu ska jag göra klart det sista sen måste jag åka.

Ha en härlig dag
Kärlek

Underbart god frukost nu på morgonen!





» Fullt upp med sjukt barn och andra vardagssysslor

Gokväll min kära vän

Säger bara att det är skönt att skolan inte har kommit igång riktigt ordentligt, för idag har jag inte haft nån tid alls.
Har varit mycket med min älskade lilla ängel, sett till att tvättat händerna på oss båda ofta och noggrant, samt tvättat hans ögon ett x antal gånger. Har även plockat i lägenheten och fixat mat. Känner mig som en jäkla
superkvinna ibland, hur fan orkar man? Tror att det beror på allt kaffe jag häver i mig om dagarna.

Nu på kvällen kom Milla förbi, alltid lika mysigt att vara med henne. Känns som att man verkligen kan prata utan att man blir bemött konstigt av det jag säger. Jag kan vara öppen och ärlig och jag vet att hon förstår mig. En äkta sann vän ♥

Fast nu är det dags att borsta tänderna och sova. Imorgon har jag matte lektion 8.15-11.00 sen får jag åka hem igen, har bara en lektion på onsdagar.

Gonatt min kära vän

» Hög av disk

Hej min kära vän

Jag tror att jag valde ett bra ämne när jag valde historia. Det kommer nog att bli väldigt intressant den dagen då jag väl kommer igång med det. Idag var det bara en liten genomgång på vad kursen kommer handla om, lite diskussioner och så klart registrering. Vi fick ocks sitta och presentera oss i våran bordsgrupp och svara på lite frågor. Blev jätte glad när en kille blev chockad när jag sa att jag var 25, han trodde att jag var max 19 :)
Det kan jag lova gjorde min dag!

När jag kom hem så startade jag med att springa ner till ica och inhandla dagens middag, hamburgare med pommer. Eftersom det blev så konstigt imorse, Oskars ögonfluss, samtal till bvc och dagis, så glömde jag att ta fram köttfärs. Men det ordnade sig ju iaf.
När jag kom upp igen efter handlingen så möttes jag av den här synen i köket

En hög med disk, en tom mjölkkartong och dagens disk kvar i diskstället. Jag vet att våran son är sjuk, men är det så jobbigt att ta in all disk och diska den nya medans han sover middag? Och jag vet att Oskar har lekt idag för det ligger leksaker ÖVERALLT i vardagsrummet :)

Men Henke är sån, jag vet inte hur många gånger jag försöker få honom att sköta "dagens disk", men enligt honom är det "äckligt" att behöva ta i disken och disksvampen. Är alla karlar såna, eller är det bara min karl som är sån?

Kärlek

 


» Historia och ögonfluss

Gomorgon min kära vän

Snart ska jag hoppa på cyklen och ta mig till skolan. Igår var det första dagen och den enda lektionen jag egentligen hade var matte. Va konstigt det var att åter igen sitta och räkna och faktiskt ha en lektion. Men det var ändå skoj. Visade sig att en gammal klasskompis till mig går i samma matte grupp och en kompis till Josefine(syter) går i min engelska grupp. Men engelskan blev bara ett möte med läraren sen göra en registrering. Så nu måste jag även köpa en engelska bok. Kollade överallt på blocket igår och ringde på flera stycken men alla var sålda. Får fortsätta leta.

Idag ska jag ha min första historia lektion, eller det vet jag ju inte, kanske bara är en registrering idag också. Fast jag hoppas så klart på att det blir någon slags lektion så jag inte cyklar dit så får jag cykla hem igen på en gång. Lite smått irriterade då.

Min lilla skrutt har gått och blivit sjuk, ögonfluss. Hela ögonen var jätte kletiga i morse när vi vaknade. Usch vad jobbigt det måste ha varit för honom att försöka få upp ögongen :/ så nu är det noggrann rengöring av allas händer och torkningar flera gånger under dagen av ögat. Tur att Henke är hemma idag så jag kan åka till skolan en stund.
Dela lite på ansvaret här hemma. Oskar får iaf vara hemma idag och kanske resten av veckan det märks. Just nu är det iaf full rulle på honom, han håller på i skrivande stund att ta ut alla kastruller och plåtar som finns.

Nej nu måste jag börja packa ner alla saker och åka iväg. Ses och hörs sen

Kärlek



Min lilla sjukling, kolla vilka svullna ögon :(

» Ska inte lova att göra en design..

Hej min kära vän

Jag ska aldrig mer lova att fixa min design för jag orkar inte. Dels finns det inga kort på mig så det måste jag fixa, och för att göra det måste jag göra mig iordning. Och idag har det varit en sån dag då jag har gått med myskläder, osminkad och med toffs mitt på huvudet.

Natten till idag var extremt jobbig. Oskar vaknade halv tolv och grät och var helt hysterisk och höll på så i över en timme. Jag tror att han somnade igen efter kl ett. Sen vaknade han imorse redan strax efter kl sex. Så det har inte blivit många timmars sömn inte. Diret när vi kom upp så ville han leka med bilar och busa, jag måste säga att jag kände mig som en elak mamma när jag sa att mamma orkar inte. Men jag tror jag vägde upp det genom att göra frukost som vi åt i soffan framför disney channel. Gosade under filten och drack oboý :)

Fick även tillbaka min mattebok så nu är jag verkligen redo för morgondagen. Trodde att jag skulle vara i skolan till kl 17 imorgon men när jag satt och kollade på alla ämnenas scheman på deras hemsida så såg jag att det bara blir till kl 14. Har suttit och skissat och kollat vilken grupp jag ska gå med i så att inga ämnen krockar med varandra.
Och nu tror jag att jag har fixat mitt schema, och det kommer bli 1-2 lektioner varje dag. Men ingen dag går längre än till kl 14. Hoppas att jag kommer klara det här, men jag har sagt att jag ska ta vara på alla chanser till extra hjälp och det ska jag göra också. Mitt mål är att klara varje kurs med Godkänt i betyg. Gör jag det så kan jag verkligen vara stolt över mig själv. Kanske borde lova mig själv en belöning om jag klarar det? Men vad?

Kärlek


» Gokväll min vän

Gokväll min kär vän

Jag lovar, imorgon ska jag verkligen fixa min blogg med design och kort :) JAG LOVAR!!!

Idag så valde jag och Oskar att gå ut och gå med mamma/mormor. Fick ett litet tips igår av min underbara syster att det finns en skoaffär nära henne där skorna bara kostar 199kr! Så vi gick dit och det blev iaf 1par skor :)
Köpte även 1par nya thights. När vi gick hem tog vi en sväng förbi stortorget där dom hade julgransplundring med fiskedamm och ballongutdelning. Det var tomtar och julsången överallt. Och så, överraskning, Örebros Hockey lag.
Lite kul att få ansikten på alla spelare, nu fick man ju se dom utan all hockey utrustning.
Sen hem till mamma och pappa (idag igen) och dicka kaffe.
Pappa följde med mig till varberga så jag kunde köpa en historia bok till skolan. Hoppas att den kommer duga, det är en äldre upplaga, men hon jag köpte den av sa att det som står i nya står i den här men på lite andra ställen.
Får helt enkelt se vad min historia lärare säger :)
Nu börjar jag känna en längtan till på måndag. Få köra igång ordentligt, läsa och plugga. Lite konstigt att man faktiskt längtar efter det när jag hatade skolan. Men jag har ju blivit äldre och mognare (lite iaf).

Oskar somnade för en kanske en halvtimme sen, funderar på om jag också ska sova. Ska inte göra något imorgon, förutom att städa lite. Så kommer Henkes föräldrar på besök.
Och så klart fixa ny design och kort till bloggen :)

Kärlek

» Vilken dag

Hej min vän

Ja idag gjorde jag ju verkligen bort mig. Som jag sagt så ska jag ju börja skolan igen, och idag var det information om kurserna och dylikt. Jag har hela tiden trott att mötet var kl 13 så jag åker dit och parkerar min cykel i godan ro, tar upp pappret för att läsa lite, och vad fan ser jag? Jo att informationen var kl 10!! Jag missade den med tre hela fucking timmar.
Så jag sprang in och började leta efter en studievägledare, hittade en och jag måste säga att hon var en ängel.
Hon hjälpte mig och gav mig tiderna till på måndag. Jag missade tydligen ingenting då själva registreringen är på måndag. Jag vet inte hur många gånger jag bad om ursäkt för att jag missade men det gjorde ju inget som tur var. Så nu på måndag börjar jag i skolan kl 08.15 sen har jag lektioner fram till kl 17.00, kommer bli en lång dag men jag ser fram emot det :)

Tog en sväng förbi ÖoB på vägen hem, shoppade lite kollegieblock, latte glas och en termosmugg. Köpte öven vattenfärg till Oskar som han fick måla med. Blev en jätte fin teckning som har fått en plats på kylskåpet :)
Sen gick jag in på prix och köpte Zlatans bok till Henke :)

Sen har jag och Oskar varit hos mamma/mormor och myst med syster/moster och Matilda. Pizza och vin, härlig underbar fredag kväll!
Nu lockar faktiskt sängen om jag ska vara ärlig.

Kärlek

» Måste måste måste göra en ny design..

Hej min vän

Att fixa en design och ta lite kort blev det inge med idag. Har inte orkat om jag ska vara ärlig. Känner mig helt slut i kroppen trots att jag inte har gjort ett dugg.
Var hos min mamma idag medans Oskar var på dagis, lånade hennes pannkakspanna så jag kunde göra pannkakor idag. Men jag vet inte vad jag gör för fel för dom blir perfekta i mitten och brända utåt kanterna.
Har också hunnit städa så nu ser det bra ut igen. Borde boka tvätttid men än så länge är det inte kris med kläder.

Imorgon händer det, jag kommer äntligen få mitt schema!! Nu börjar skolan och allvaret och jag kan inte
längta mer! Vill bara börja nu så jag får sätta igång :)

Kärlek

» Gokväll

Gokväll min vän

Blir galen, försöker lista ut hur jag ska designa den här bloggen snyggt men gud så svårt
det är. Ska försöka mer imorgon när jag är lite klarare i huvudet.

Det gick bra att väcka Oskar imorse, men han blev lite sur på mig när han insåg att vi skulle gåtill dagis direkt.  Vi hann inte ens leka lite med alla bilar. Fick locka honom med att det faktiskt finns bilar på dagis, då valde han att vara mer hjälpsam och få på sig kläder :)

Har också hunnit med en sväng upp på stan med min underbara syster. Hittade en massa kläder som fick följa med mig hem (har inte tagit bilder men det kommer)
Måste säga att det är jäkligt bra att fylla år och få åengar och presentkort lagom när mellandags rean har varit. Köpte iaf en super söt pyjamas som jag sitter och gosar i just nu, rosa och fin.

Nu känner jag att jag börjar bli trött, jag vet kl är inte mer än tjugo i nio, men det blev ju en jobbig morgon.

Kärlek

» Jobbig morgon


Gomorgon min vän
Vaknade för ungefär 20 min sen, men min lilla skrutt sover djupt ännu. Kommer bli så att jag
får väcka honom, för halv nio ska vi vara på dagis.
Blev en sen kväll för Oskar igår, men jag förstår att han inte ville sova. Mormor, morfar
och "farbror" Larsson kom på besök igår. Det var hockey på tv igår, Örebro-Mora, tänker inte ens
säga något om matchen för den var så sjukt dålig.
Så Oskar lekte och busade med alla sina bilar och mormor. Det var inte populärt när jag sa att det
var dags att sova vid kl 19.30. Nej, kl 21 tror jag att han somnade.

Imorse, alltför tidigt så vaknade jag och Henke av att Oskar låg och pratade i sin säng.. kvart över fyra..
Vi la honom hos oss och runt 5tiden somnade han om igen.

Nej nu ska jag gå in och väcka min skruttefis♥

Kärlek

» Hunnit med mycket

Hej min kära vän

Att lämna på dagis idag gick inte helt smärtfritt. Oskar började gråta när han insåg att mamma
skulle gå hem igen. Men det gick säkert över ganska snabbt.
Har sett honom leka ute i snön idag (en fördel med att bo nära dagis) så jag vet att han har haft det kul.

Efter avdroppningen på dagis så åkte vi och storhandlade, blev en hel del varor att kånka upp, men nu
är kyl och frys full igen. Lite konstigt var det att dom inte hade mjölk, men det fick jag fixa nere på
ica istället. Var ändå tvungen att lägga på ett brev till försäkringskassan så det gjorde inte så mycket.

Nu ska jag vika lite tvätt och dricka kaffe, sen är det dags att hämta Oskar kl 13.30

Min prins innan vi gick till dagis ♥
Kärlek ♥

» Måndag kväll

Hej igen min vän.

Idag känns det som att jag inte har fått allt för mycket gjort, men jag har iaf tvättat så nu
har vi rena kläder. Hatar att inte ha en tvättmaskin hemma, men samtidigt så går det
ju att tvätta i tvättstugan. Jag gör det ju bara en gång i veckan så det blir ju inte så himla jobbigt.
Idag kom även min underbara mamma på besök. Vi beställde shampoo och balsam förra veckan från
eleven.se, (Macadamia Natural Oil) så hon kom hit med det och för att få lite kvalitets tid med Oskar. Och jag måste säga att jag gillade det. Håret blev mjukare, men jag kommer nog se resultatet bättre imorgon när jag ska styla det.
Nu är det snart läggdags, ska kolla lite mer på filmen på 3an bara.

Kärlek ♥

» Nytt år, ny blogg

Hej min kära vän!

Nu ska jag ge det här ett försök, har ju haft två tidigare bloggar men jag har gett upp det ganska snabbt.
Sen för ett tag sen kom jag på idén om att jag ska försöka igen.
Jag ska försöka vara så brutalt ärlig som jag bara kan vara i den här bloggen, men vissa saker kommer
nog inte hamna här.
Min pojkvän och son kommer dyka upp här och även vänner och familj.
Bloggen kommer handla om min vardag då jag tampas med karl och en busig liten tvååring, samt mina studier
och min resa till utbildning.
Hoppas att jag kommer lyckas ta hand om den här bloggen :)

Kärlek

» Välkommen till min nya blogg!