» Fullt upp, paket och fina besök

Hej fina du
 
Har haft fullt upp i veckan och knappt haft tid att göra ett inlägg. Har inte Theo legat vid bröstet så har Oskar behövt mig eller något annat.
Men jag klarade veckan som ensamstående mamma och nästa vecka ska jag vara det igen, men nu vet jag verkligen att jag klarar det :)
Så vad har vi gjort mer den här veckan när vi har varit själva?
Onsdag: Stor städade hela lägenheten med hjälp av min underbara mamma. Theo hade sån magknip så man kunde knappt lägga ner honom. Fick köpa Minifom droppar och får köra med både dom och sempers magdroppar. Så nu hoppas vi på en förändring och en gladare liten Theo. På eftermiddagen så kom Josefine hit och hälsade på, vi lagade mat och myste lite.
Torsdags: Kom Milla och Felicia hit och hälsade på :) Super mysigt och kul att träffa min prinsessa, även fast hon var super blyg :)
Igår så hade vi mycket fin besök hem hit :) Först så kom min moster Annelie hit och hälsade på. Hon gosade med Theo och lekte med Oskar :) Barnen fick även fina presenter! 
Jätte fina kläder till Theo
Och Oskar fick en målarbok :)
Tack så mycket säger barnen och jag :D
 
Efter lunch så kom Maggan hit och tog med sig Oskar ut och lekte på gården. Så jag fick ligga i soffan i lugn och ro och bara fokusera på Theo ett tag. Sen så kom Henke hem till oss, eller egentligen så kom han hem i torsdags kväll, men då sov Oskar och Theo :)
Och när Henke kom hem så hade han med sig en present till Oskar. När prinsen öppnade paketet och såg vad det var så var det en lycklig unge som hoppade och skrek av glädje och lycka!
Ett tält, eller koja som Oskar säger :) Han har redan inrett den med filtar och kuddar :)
Farfar myser med Theo
Theo och farmor
 
Idag vet jag inte vad planerna är. Men nu ska jag leka med Oskar i hans fina koja :)
 
Kärlek ♥

» Underbar dag♥

Att lämna stora prinsen på dagis idag gick hur bra som helst :D Han sa glatt hejdå och gick ut med sin fröken. Och när jag hämtade möttes jag av en glad prins och så fick jag en bamse stor kram på köpet :)
Besöket på bvc gick också hur bra som helst. Theo väger idag 3740g och är 54cm lång :) Barnmorskan sa hela tiden att Oskar och Theo är så fina och jag håller med. Två underbara prinsar ♥
Vi har även hunnit med besök av mamma en stund innan hon skulle jobba.


Resten av dagen har vi spenderat genom att tok mysa.




Och så här söta var mina prinsar innan Oskar skulle sova ♥♥


Så otroligt söta och Oskar ville inte släppa sin lillebror. Han ville att Theo skulle sova med honom ♥

Nu ska jag byta blöja på Theo sen är det förhoppningsvis sova som gäller :)

Kärlek ♥

» Planen för dagen

Godmorgon vackra du
 
Tro det eller ej men jag somnade redan innan kl 20 igår. Båda barnen sov och jag kände att jag behövde det lika mycket jag också. Natten gick bra, Theo vaknade lite mer än vad han brukar och åt men somnade om lika fort igen. Oskar vaknade en gång vid kl 3 och ropade på mig, när jag kom in hade han tänt sin lampa, satt upp i sängen och fråga om det var ljust ute. "nej det är mörkt och vi ska sova" "men mamma jag vill se på scooby"
Jäkla Henke, hans fel ;)
Vid 6 kom Oskar in till sovrummet och ville att jag skulle med honom upp och titta på scooby. Theo vaknade också då och ammades sen somnade han om och sover än.
 
Idag är ju planen att Oskar ska lämnas på dagis och vara där från 9-12. Men jag vet redan nu att det kommer bli jobbigt. Frågade Oskar förut om det skulle bli kul att börja på Björnligan idag och reaktionen var snyftande och tårar i ögonen :( Först funderade jag på om jag kanske skulle vara med idag en stund, men det är ju svårt med Theo. Om han behöver ammas måste jag gå undan och det kommer sluta med att Oskar följer efter.
Och det funkar ju inte. Ska peppa Oskar extra mycket innan vi ska gå :)
 
Kl 13 idag ska vi till Bvc också för att väga och mäta Theo :) Se hur stor min lilla prins har blivit :)
 
 
Kärlek ♥

» började bra

Idag började allvaret och dagen började suveränt. Vi myste ordentligt på morgonen och när vi hade gjort oss redo gick vi och hälsade på förskolan. Det gick bra men Oskar var noga med att hålla koll på mig och jag fick inte gå iväg. När han skulle gå och titta på något så skulle jag följa med. Inte lätt när man har varit lång ledig :/ Jag och fröknarna kom överens om att vi kör en lätt inskolning denna vecka 9-12 sen kan vi öka tiden när det går bättre :)

Sen på eftermiddagen blev det annorlunda.. Henke kom hem, packade en väska för att åka på montage jobb i Malmö. Självklart ringde han innan och kollade med mig om det var okej och DÅ var det okej. Nu efter 17tiden blev det jobbigt och jag ville nästan tvinga Henke att vända om hem. Theo grät som tusan, vill bara ammas och Oskar behövde det ena och det andra och helt plötsligt så skulle han bada. Ja herregud säger jag bara. Nu är det iallafall lugnt och båda barnen är nöjda men Om Theo sover när Oskar somnat så går jag också och lägger mig :b

Kärlek ♥

» Underbar helg men imorgon börjar allvaret

Vilken underbar helg det har varit :) Vi har njutit och bara tagit det lugnt.
Igår åkte jag och barnen med pappa ut till husvagnen (Henke kom ut senare på eftermiddagen). Oskar bestämde sig för att bada också. Jag trodde ju inte att han skulle göra det så vi gick ner till sjön, men han gick i vattnet :)




Vi spelade självklart lite minigolf också och så vågade Oskar äntligen hoppa på studsmattan :)






Idag har vi varit ute på gården och lekt. Och idag behövdes det en tjock tröja vissa stunder. Är sommaren verkligen redan över? Visst längtar jag lite till höst och mörker, höst kläder och levande ljus. Men samtidigt är det ju så skönt att slippa ta på sig för mycket. Jaja hösten är på väg hur som helst.




Nu på eftermiddagen har vi inte gjort så mycket. Bakade en morotskaka tidigare idag så vi har fikat lite och haft familjemys. Idag är det Henkes sista lediga dag och imorgon börjar allvaret. Jag ska vara själv med två barn! Jag är nervös om jag ska vara ärlig, men det kommer säkert gå bra.
Speciellt om Oskar är så härligt busig som han brukar :)


Kärlek ♥

» tyvärr...

Hej sötnos

Tyvärr blir bloggen lite lidande just nu men jag hoppas att du förstår varför och att du har överseende med det :-)
Dagarna går ut på att amma, leka med Oskar sen amma lite till :-) Dom senaste dagarna har Theo varit lite extra gnällig så idag köpte jag sempers magdroppar så jag hoppas att det kommer hjälpa. Vill ha en liten glad bebis inte en sur liten bebis :-)
Idag så kom Oskars farmor och lekte lite. Dom var ute och lekte i parken och efter en stund så gjorde jag och Theo dom sällskap med lite fika :-)


Annars så har vi myst hela dagen och nu sover båda barnen. Men snart vaknar nog mini prinsen och ska äta. Sen är det läge för ny blöja :-) Men tills dess så ska jag titta på Grown ups och tok skratta.

Kärlek ♥


» Hem besök och badkar

Hallå där

Båda barnen sover för tillfället så jag passar på att göra ett inlägg innan lill prinsen vaknar och ska äta :-) Hem besöket tidigare idag gick jätte bra. Barnens läkare är verkligen suverän, super trevlig och lyhörd. Vi fick lite information som vi visserligen har hört tidigare men det är skönt att bli lite uppdaterad :-) Theo ska nu börja med D vitamin varje dag och han har gått upp i vikt och väger idag 3410g :-)
När hem besöket var över så gick vi ut och lekte en stund hela familjen.






Vi har även haft mamma pappa och Josefine på en snabb visit. Pappa och Henke bar ner badkaret och det var en överlycklig Oskar som badade nu på kvällen :-) Oj så roligt han hade. Det var knappt att vi fick upp honom. Nu längtar jag också tills jag får ta ett varmt bad i höst :-)
Nu vaknar lill prinsen ♥

Kärlek ♥

» sjukhuset och hembesök

Idag blev det ytterligare en tur till sjukhuset, men idag var det Oskars tur att få träffa doktorn. Dom senaste gångerna vi har träffat en läkare så har alla sagt att oskar har ett blåsljud på hjärtat. Så idag var vi hos en specialist och fick höra att det är inget vi behöver oroa oss för alls. Det var ett normalt blåsljud som kommer växa bort :-) Så nu vill inte jag åka till sjukhuset fler gånger.
Just nu väntar vi på att bvc Anette ska komma och göra ett hembesök. Sen ska hela familjen gå ut och leka lite :-)


Kärlek ♥

» Kalas och bus

Hej hopp
 
Passar på att köra ett inlägg nu när Theo sover och Oskar leker fint i sitt rum.
 
Igår var dagen då Theo var beräknad men han kom tidigare än vi trodde och nu har han berikat våra liv i en vecka. Världens finaste pojkar har vi :) ♥
En annan som hade en speciell dag igår var min vackra underbara syster som fyllde hela 24år. Hon börjar bli till åren ;) Men vem blir inte det... ;)

Hur som helst så blev det kalas och mys för hela slanten och vi fick visa upp Theo för dom som kom och firade Josefine :)
Oskar hjälpte moster med tårtan som blev super god :)
Morfar mys
Oskar och gammelfarmor Inger
Oskar busade massvis med sina favorit killar :)
Klart vi måste testa Olivers keps ;)
Mycket bus blev det :)
:)
Theo och Oskar fick kläder av Anna, Oliver och Hampus
Och av gammelfarmor Inger :)
 
Tack så mycket för dom fina kläderna :)
När vi kom hem så satte vi Oskar i badet men det ångrade jag snabbt.. Han badar i sin balja än eftersom vi inte har badkar och han vill inte duscha själv. Så det slutade med att vi hade en sjö i badrummet, vatten ända ut till hallen och ÖVERALLT var det blött.. Så nu går vi i tankarna om vi ska ta ner badkaret igen.. Kanske är bättre?
Efter det blev det mys men vid kl 22 kände både jag och Henke att vi var jätte trötta men Oskar han sprang runt för fullt och hade en massa energi i kroppen. Slutade med att vi fick lägga en ledsen Oskar som inte alls ville sova, men det tog inte lång tid innan det var tyst i hans rum :)

Idag blev det sovmorgon till kl halv nio och man kände sig någorlunda utvilad. Sen har vi haft farmor Maggan på besök. Oskar fick en super snabb radiostyrd bil och en buss och Theo fick fina kläder. Ska ta kort på allt sen och lägga ut bild här. Men nu ska jag fortsätta med middagen också. Mycket som ska göras.
 
Kärlek
 
 

» Besök och fina presenter

Hej vännen

Mina dagar är underbara och lite små jobbiga på samma gång. Theo äter ofta vilket innebär att jag oftast sitter i soffan eller i sängen med mini prinaen i famnen :-) Men när jag inte gör det så leker och busar jag med Oskar :-) Älskar mina barn så otroligt mycket och jag är verkligen världens lyckligaste mamma ♥ Självklart så har vi haft lite besök dom senaste dagarna så nu kommer det lite bilder :-)

Myser med moster

Myser med morfar

Myser med mormor

När vi träffade mormor, morfar och moster så fick Theo lite presenter :-)

kläder av mormor och morfar och så kläder och en snuttefilt av moster

Vi har även haft faster på besök

Sen var vi och hälsade på Henkes jobb en dag och hans gulliga arbetskamrater hade köpt presenter till Theo. Hur gulligt är inte det?


Kärlek ♥














» Mina ♥♥

Mina vackra pojkar ♥ Älskar dom mer än något annat på denna jord ♥

Oskar och lillebror Theo ♥

Kärlek ♥


» Äntligen tvåbarns mamma ♥

I Söndags morse den 11e augusti föddes våran andra lilla prins kl 09.41
Det blev en otroligt snabb förlossning på knappt en halvtimme. Men det berättar jag mer om i ett längre inlägg. Han vägde 3530g och 51cm lång. Anledningen till att jag skriver vägde är för att vi idag ska väga honom igen :-) Oskar är en stolt storebror och vi är två otroligt stolta föräldrar till två otroligt vackra och fina pojkar. Jag är den lyckligaste mamman på denna jord ♥




Kärlek ♥


» Bara en vanlig lördag

Hej i regnet!

Jag och Oskar kom precis hem från affären och vi klarade oss innan regnet kom ;-) Vi var så godis sugna därför var vi ju tvugna och handla ;-) En gemensam godis skål blev det idag


Tidigare idag så var vi ju ute i parken och lekte. Det roliga är att vi frågade Oskar om han ville åka till stora holmen men nej han ville ut i parken.








Nu ska jag fortsätta äta godis och titta på barnprogram med min prins ♥ Hörde att det åska ute så ska även passa på att öppna Överallt :-)

Kärlek ♥




» Vila vila vila

Godmorgon vännen
 
Eftersom det inte har hänt så mycket över huvudtaget dom senaste dagarna så har bloggen fått vila. Oskar har sovit hos mormor och morfar natten till igår. Då passade jag på att vila och sova. Hämtade hem våran lilla prins igår och så hade vi fredags mys för hela slanten innan han somnade på soffan av ren utmattning :)
En annan som sovit mycket dom senaste dagarna kom inte i säng förens halv ett/ett tiden. Sen blev natten jobbig.. Vaknade flera gånger av att hur jag än låg så var magen i vägen. Det gjorde ont, smärtade rent ut sagt :(
Så kl 6 gav jag upp och gick upp istället. Kommer vara trött sen men då får jag lägga mig igen och sova en timme eller två.. :/ Varför kan inte bebis komma ut nu så jag slipper allt detta? 
Borde finnas något jag kan göra för att skynda på processen känner jag..
 
Nu ropar Oskar att vi ska titta på Långben :)
 
Kärlek ♥

» Vila och mycket tryck

Efter att vi kom hem idag från sjukhuset så tog vi det lite lugnt innan Oskars farmor och farfar kom hit :) På en gång så ville Oskar ta med dom ut i parken och dom var inte sena med att tacka nej :) Så när dom var ute och sparka boll och lekte för fullt passade jag på att vila lite. Och det var jag inte ensam om, Henke somnade i soffan, men jag kunde inte sova däremot så låg jag i sängen och läste :) 
 
Hela dagen har bebis tryckt så otroligt mycket neråt att det ibland har varit svårt att gå, sitta eller ligga. Illamåendet har kommit och gått så jag kan inte säga att dagen har gått smärtfritt. Jag vet att jag säger det Varje dag och jag kommer fortsätta säga det varje dag tills bebis kommer ut, men nu är det fasiken jobbigt alltså :(
Börjar bli tröttsamt att inte kunna göra saker med min son utan att grimasera av smärta :(
 
Här är två fina bilder från idag :)
Inne på sjukhuset :)
 
Och så här roligt har Oskar och Henke när dom busar ♥
 
Kärlek
 

» Allt är bara bra

Kan med glädje säga att det gick super bra på sjukhuset. Bebis ligger med huvudet neråt, däremot ligger han nu med ryggen på min högra sida och fötter på vänstra :) Men annars så var allt jätte bra. Jag har mycket foster vatten i magen så kanske är därför jag är lite extra tjock, för bebis är normalstor som läkaren milt uttryckte sig.
Oskar satt och var lite smått fascinerad av att få se sin lillebror på skärmen men jag tror ändå inte att han riktigt fattade vad det var han såg  :)
 
Men nu är allt som det ska så nu ska vi bara vänta på att bebis vill komma ut till oss. 10 dagar kvar nu mer eller mindre, och jag hoppas att du precis som jag hoppas på mindre ;)
 
Kärlek ♥

» Lite nervös

Godmorgon
 
Bara jag som är vaken i hushållet än. men det är snart dags att väcka mina grabbar så iaf den minsta hinner få i sig frukost innan vi ska till sjukhuset..
Känner mig OTROLIGT nervös över vad som kommer sägas och vad vi kommer få veta. Hoppas verkligen att allt är som det ska och att bebis ligger med huvudet neråt.
Vill verkligen bara att allt ska vara okej..
 
Kärlek
 

» Inte riktigt som det brukar

Okej.. dagens besök på mvc blev inte som det brukar.. Allt såg bra ut, magen växer och bebisens hjärta slog perfekt. MEN däremot kunde min barnmorska inte känna hur bebis låg inne i magen. Det var för mycket sammandragningar och spänningar i magen så det blev svårt. Hon kallade in en kollega också, men hon kunde inte heller känna hur han låg. Dom tror att han ligger med huvudet neråt men eftersom dom inte är säkra så fick vi en remiss till specialist mödravården i morgon kl 8.15 för att göra ett ultraljud. Då kommer vi ju se ordentligt hur han ligger. Kommer dock bli jobbigt om han har snurrat runt och ligger med rumpan neråt :(
Men nu ska jag inte tänka så.. Det kommer dom kolla imorgon och skulle så vara fallet så fixar ju en läkare det.
Min lilla skrutt i magen, varför krångla så? ♥
 
Om en liten stund ska vi åka och lämna Oskar hos mormor och morfar innan jag och Henke ska iväg och få bilen fixad. Ska passa på att springa in på Rusta och se om jag kan hitta en ny present till Oskar som han ska få när bebis kommer. Något ska han ha :)
 
Kärlek ♥

» Snart dags för Mvc

Godmorgon

Redan i ordning gjord och snart är det dags att gå till mvc för en ny rutin koll. Mäta, lyssna och prata lite. Oskar ska få cykla och Henke får gå sakta med mig ;-)


Kärlek ♥

» Blandat

Hej sötnos
 
Tack för att du har haft tålamodet med dålig uppdatering. Har faktiskt inte orkat.. Har spenderat mina dagar med
att vila, sova, vila, leka, sova, vila leka osv
Sömnen jag förlorar på nätterna tar jag igen på dagarna. Dom senaste dagarna har jag känt mer och mer att det trycker neråt så kanske, KANSKE det kan komma igång snart?
Igår gick jag ju in i v39 och idag är det 12 dagar kvar till bf, vilket också innebär att det är 12 dagar kvar tills min bästa syster fyller år :)
Så vad har hänt senaste tiden? Drar en kort resumé.
I lördags så drog Henke och Oskar iväg och badade med några kompisar till Henke. Dom var borta HELA dagen så jag kunde vila och sova i fred. Uppskattas :) Och Oskar hade super roligt och lekte OCH badade lite, eller iaf till midjan men bättre det än inget :)
I går så tog vi det lugnt och och avslutade dagen med att leka ute i parken.
 
Idag så har vi fått lite gjort. Vi har köpt hjullager till bilen som äntligen ska fixas imorgon. Skönt att ha en fungerande bil igen sen. Jag har även pratat med baby proffsen och eventuellt kan vi hämta vagnen på torsdag eller fredag. Service killen skulle ringa mig på onsdag och då får jag veta mer och pris osv.
Vi har spenderat eftermiddagen ute på gården :)
 
 
Idag hände det också en annan rolig sak. Oskar som hittills har gjort nr 2 i blöjan  gjorde det äntligen på toaletten. Det var en glad kille som upptäckte att det inte alls var farligt :)
Och för att han var så duktig fick han sitt paket som han egentligen skulle få den dag bebis kommer. Vi får köpa ett nytt helt enkelt, idag var Oskar VÄRD sitt paket. Och det blev en lycklig prins när han såg vad paketet innehöll :D
 
Nu sover min STORA skatt och jag ska kolla på senaste avsnittet av True Blood innan jag ska lägga mig i sängen för att läsa 3e boken i just True Blood serien ;)
 
Kärlek

» Varmt, klippt och jordgubbe

Ujuj vilken värme! Men jag har spenderat den i skuggan och med ett bad så egentligen ska jag inte klaga. Men det känns ju onödigt att man precis har duschat och så är man lika svettig igen.. :p

Klippningen imorse gick jätte bra och nu är vi alla fina i håret igen :) Det syns såklart mest på Henke och Oskar att dom har klippt sig, jag känner mest hur mitt känns fräschare :)
Före och Efter :)
 
När vi hade klippt oss så blev det en tripp till Hampetorp för lite grillning och bad. Och denna gång vågade Oskar gå ner till midjan i vattnet så det tar sig :)
När vi kom hem så var Oskar snabbt ute på balkongen för att ÄNTLIGEN få plocka sin första jordgubbe från plantan, och den blev mycket väl godkänd :)
 
Nu väntar vi på att fler gubbar ska bli röda och fina så även dom hamnar i prinsens mage :)
 
Ska snart natta min gullunge för att sen koppla av lite jag också. Behövs känner jag.
Förresten, någon som vill komma och städa Oskars rum??
 ;)
 
Kärlek ♥

» Fredag morgon

15 dagar kvar.. ont överallt och varje natt vaknar jag 1-2 gånger i timmen. Ja nu klagar jag, men jag tycker att jag kan få göra det eller? Visst alla kvinnor som föder barn går igenom detta, men jag känner i hela min kropp och själ att denna graviditet är lite jobbigare än när jag väntade Oskar. När han låg i magen och mot slutet, visst jag hade ont, men inte så här ont. Inte vad jag kan komma ihåg iaf. Men i slutänden så kommer det ju vara värt all smärta från kropp och förlossning när jag får min andra lilla prins på bröstet ♥
 
Så vad sker då? Ja än sålänge tar vi det lugnt och morgon myser, men om 1 1/2 timme så ska hela familjen klippa sig. Oskar börjar bli väldig långhårig bak i nacken, Henkes hår står åt alla håll och kanter och mina toppar är väldigt slitna ;)
Så nu jäklar ska vi bli fina i barret. Känner att det är bäst att passa på nu för man vet ju inte när denna lilla prins vill komma ut till oss. Kan vara skönt att veta att man har hunnit pyssla om sig själv lite innan :)
 
Kärlek ♥