» Eldfest

Efter en lugn dag hemma, stor handling så åkte vi till Karlslund för att kolla in årets Eldfest :) Över 600 marschaller pumpor och mycket mer. Hela vägen från mejeriet till tekniska kvarnen är belyst av ljus. Även detta år så var det mycket folk, blev lite jobbigt att gå med vagnen några tillfällen. Vi var inte där så länge så vi hann inte se gycklar gruppen TRIX eller fyrverkerierna. Båda barnen var trötta och ville hem. Men för mig blev det en lyckad eftermiddag/kväll för jag fick spendera den med mina killar ♡
Jag hade ingen kamera med mig så du får nöja dig med lite  halvdana bilder från mobilen)







När vi kom hem så tog det 15 minuter sen somnade Theo sött. Oskar somnade strax innan 20.30 i mitt knä :)
Nu ska snart även jag sova lite, finns inte mycket att göra och så börjar jag bli väldigt trött i både kropp och sinne.

Kärlek ♥ 

» Mysdag

Det blev en mysig dag på stan, sällskap av mamma, fika och nödvändig shopping :) 

Efter stan så gick vi hem till mamma och pappa för lite trevligt sällskap innan Henke hämta upp oss efter jobbet :) 

Nu ska jag för engångs skull försöka sova tidigt. Jag hoppas att jag kommer somna och få sova, Theo hostar som fan just nu :(

Kärlek ♡ 

» Torsdag morgon

Hej min fina tålmodiga vän
 
Mycket har hänt och jag har helt enkelt inte orkat skriva.
 
Oskar mår bättre, hostan är kvar och blir mer påtaglig när han överanstränger sig. Theo har även han fått en jobbig hosta och snoret bara rinner. MEN det är full fart och dom leker för fullt här hemma om dagarna.
Den här veckan är det ju höstlovsvecka och även Oskar ville ha höstlov. Det har gått bra, men vi har haft våra små gräl här hemma. Han lyssnar nämligen inte på sin mamma ;)
 
Men vi har haft mysiga dagar och vi kanske inte har varit ute mycket, men vi leker och pysslar och hittar på saker hemma istället :)
 
 
 
 
 
En tråkig sak som hänt är att min "farfar" gick bort i måndags efter en tids kamp.Nu är han på ett bättre ställe och han slipper må dåligt. Jag kommer vårda alla mina fina minnen med honom, alla utflykter jag och Josefine gjorde tillsammans med honom och Farmor när vi var mindre <3 
Vila i frid "farfar" ♥
 
 
 
Jag ska bli bättre (jag har sagt det flera gånger) på att uppdatera och mer bilder och jag SKA verkligen försöka nu. 
Idag ska jag och barnen efter lunch ta bussen upp på stan. Böcker ska lämnas in på bibilioteket och sen behövs, eller behövs och behövs, jag VILL handla lite ;)
 
Just nu springer Theo omkring och busar, Oskar ritar och jag jaa jag sitter här och skriver till dig ;)
 
Ska alldeles strax börja göra mig och barnen redo inför dagen, men en liiiten stund till kan vi strosa omkring i pyjamas och mysa lite :) 
 
Kärlek ♥
 
 

» Lite snabbt

Tänkte bara checka in lite snabbt och berätta att Oskar mår lite bättre. Han hostar fortfarande väldigt mycket från och till men febern sjunker och det är ju otroligt positivt :) 
Theo har däremot återigen börjat hosta nu han också så vi får se hur detta kommer sluta. 

Nu ska jag sova för jag är jätte trött . Det har inte blivit mycket sömn alls denna helg.

Kärlek ♥ 

» Pumpa Gubbe

Gokväll i höstmörkret
 
Oskar har inte hostat så mycket under dagen men som jag sa tidigare, den smyger sig fram när man minst anar det. Det blev lite hostmedicin nu på kvällen och en stund på balkongen. Hoppas verkligen att han ska få sova inatt utan att vakna i ren och skär panik.
 
Efter lite förmiddags mys här hemma så gick vi till Blomsterlandet och köpte en pumpa. När Theo sov middag så fick Oskar måla och jag skar ut en gubbe :) Fy fan va svårt det var, tjockt och trögt som tusan. Eller så berodde det helt enkelt på mina dåliga verktyg men hur som helst,
Fin blev den :)
 
Lyser så fint ute på balkongen :)  Vi tog även tillvara på pumpkärnorna och rostade dom. Följde ett recept jag hittade på internet noga, men njaa jag tyckte att det blev lite för salt :/ Tråkigt men dom går ju att äta, kanske inte jätte många på engång, men nångång ibland så :)
 
Nu till en helt annan sak..
Jag är alltid stolt över mina barn, men idag blev jag lite stoltare över Oskar. Han kom nämligen till mig med en lapp, och på den lappen hade han skrivit Oskar helt själv utan någon mall att gå efter! Mamma hjärtat värkte av stolthet :D
 
 
Nu sover båda kidsen sen några timmar tillbaka. Borde egentligen också försöka få några timmars sömn. Nu när Oskar inte är helt hundra och man inte alls vet hur/om han kommer sova inatt. Vad planerna för morgondagen är vet jag inte än, en sak är iaf säker, vi ska inte till Bollkul. Tråkigt jag vet, men vi kom överens om det alla tre att det är bättre att vi vilar imorgon så kan vi vara med nästa helg istället :)
 
Nu ska jag fortsätta njuta av fredagskvällen, hoppas att du gör detsamma :)
 
Kärlek ♥

» Hemska hosta

Jag har på ett sätt bara gått och väntat.. väntat på att någon av barnen ska bli sjuk, förkyld. Igår hände det. Oskar vakna och hade en sån förfärlig hosta. Man kunde verkligen höra hur ont det gjorde vid varje hostattack. Skällande och hemsk hosta.. krupp liknande.
Jag gosade in mig i ett täcke med honom och gick ut på balkongen. Vi fick det tipset av barnläkaren sist vi fick åka in, gå ut och andas lite frisk luft. Efter lite host medicin så fick han iaf sova natten ut, men hostan är där och smyger sig in när man minst anar det.

Än så länge går det bra. Han äter och dricker och ingen feber. Så idag vill han att vi ska köpa pumpor och göra lite halloween fint :)

Kärlek ♥ 




» Kort resumé

Dagarna passerar och jag har inte haft någon motivation alls till att skriva.. Jag har helt enkelt prioriterat annat :)
 
Kort resumé?
 
Måndags: Lugn dag, besök av Josefine :)
Tisdags: Myskväll hemma hos Josefine med massa godsaker :D Chips, dip, choklad, popcorn och "tårta"
Onsdags:På förmiddagen fick jag fin besök av Oliver <3
Oskar följde med Björn hem efter dagis, det gick jätte bra och dom hade lekt fint och pysslat. På eftermiddagen kom mamma och pappa hit och hälsade på :)
 
Idag då, när Oskar var på dagis så tog jag och Theo det lugnt. Lagade mat och när Theo sov middag så tog jag det lugnt i soffan en stund.
Resten av dagen har vi bara grejjat och fixat. Oskar har byggt mycket med lego och nu sitter han och kollar på Dinosaurie tåg innan läggdags.
 
Kärlek ♥
 
 

» mys morgon

Godmorgon fina du 

Igår efter bollkul så åkte vi och lämna Oskar hos sin farmor och farfar för lite övernattning ☺
Det var en glad kille som sa hejdå till oss, han nästan kasta ut oss. 
Innan vi åkte hem så passade jag på att  "storhandla" lite. Skönt att fylla på kyl och frys ☺

Här hemma har vi lekt och städat 😉 Nu är det tipp topp hemma men vi får se hur länge det kommer vara tipp topp 😉

Just nu springer Theo runt och busar, jag har precis druckit upp min andra kopp kaffe och Henke fick jobba idag. Egentligen skulle han vara ledig enda tills torsdag men så blev det icke. 
Nu ska vi ha lite frukt stund här hemma 😊 

Kärlek

» Kan äntligen berätta en sak och lek bland löven

Gokväll i stugan
 
Fy farao vad kallt det är, både inne och ute :( Vi har tänt alla ljus och hoppas att värmen kommer, lite varmare är det nu så tack och lov för det :)
 
Nu kan jag faktiskt berätta en sak för dig som har varit lite "hemlig".
I Januari tidigare iår fick Henke lämna sin tjänst på dåvarande företag pga arbetsbrist. Det såg tufft ut, det va tufft och otroligt jobbigt. Sen fick han en chans att sommarjobba på ett bruk i Frövi. Han har jobbat, slitit och jobbat extra hela sommaren och vi har knappt sett honom. SEN kom han hem en kväll, tittade mig i ögonen och sa att han hade fått fast anställning :D Glädjen var TOTAL! Dagarna gick och vi väntade med spänning att han skulle skriva på ett kontrakt, och i tisdags hände det. Han är nu fast anställd och jag är så glad och lycklig för hans skull, Han trivs som fisken i  vattnet på nya jobbet och helt plötsligt ser allt så himla mycke ljusare ut.
Så glad och Stolt över dig Älskling ♥
 
 Idag hade vi en produktiv förmiddag hemma, jag fick städa och rensa bland massa papper. Fick in alla räkningar i pärmen och även gjort iordning en till Henke där han kan ha alla sina viktiga papper :)
På eftermiddagen så ringde Viktoria och fråga om vi ville med henne och Nova till parken och det sa vi ja till :) Blev en mysig stund ute med lek bland löven och i sanden :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu ska jag titta vidare på Hellenius Hörna :) Våran snygga prins är ju med ;)
 
Kärlek
 

» Tatuering

Hej fina du

Idag var det faktiskt min tur att få göra en sak. Något Henke har gett mig i present sen jag fyllde 25.. en tatuering ☺

Nu har jag mina barns namn på armen och som du ser ett hjärta med ett H i. Nu kanske du tycker att jag är dum som gjort ett H, men vet du? Jag är nöjd som fan ☺ Henke betyder så otroligt mycket för mig och han har gett mig mina barn. Henke är min prins, älskling, soulmate och bästa vän. Därför ska han också vara med på min arm ♡♡ Jag älskar mina killar mer än något annat och jag är super nöjd med min nya tatuering ♡♡

Kärlek ♡ ♡ 

» Morgon mys

Godnorgon fina du 

Jag är nog fortfarande i chock då barnen sov till 06.50 och det är ju verkligen inte fy skam att få sova lite ☺ 

Igår hade vi Jennie, Björn och Bror på besök. Något Oskar tyckte var jätte roligt för då fick ju han vusa upp sina leksaker. Grabbarna hade så kul att dom blev lite ledsna när det var dags att skiljas åt. Så det bestämdes att Björn ska med oss hem idag efter förskolan ☺

Jag funderar på om jag ska gå till jouren eller avvakta angående Theos hosta. Den är ju mest tydlig på kvällarna /nätterna /morgonen. Annars är det ju full fart på honom, ingen feberoch han äter som han ska. Det är så himla svårt 😔

Just nu sitter vi iallafall och myser i soffan och tittar på barnprogram. Ska mysa lite till innan vi ska göra oss iordning.
Kärlek ♥ 

» Bollkul och museum

Hej finaste du
 
Hoppas att du mår bra och att du har haft en lika bra dag som vi har haft :)
Som jag misstänkte imorse så behövde jag ju absolut inte ha ställt något larm, Theo vaknade glatt 05.30.
Upp, göra kaffe och sen fixa lite frukost. Kl 7 vaknade Oskar så han tog sig en liten sovmorgon idag :)
 
Kl 08.15 stod vi ute på gården och väntade på Jennie, Johan, Björn och Bror för att gå till Bollkul.
Det var en ganska liten gymnastik sal men det gick och barnen hade SÅ ROLIGT :)
Dom fick börja med att sitta i en ring och berätta vad dom heter, sen springa lite fram och tillbaka. Sen var det dags att göra en hinderbarna. Först fick dom börja med att klättra upp på en plint och kasta bollen i en basketkorg sen hoppa ner på en madrass, efter det skulle dom krypa i en tunnel för att sen kasta ner lite koner sen vidare och kasta bollen i ett mål för att sen avsluta med balansgång. Haha sen fick dom göra om allt tusen gånger men Oskar hade så himla roligt och han ser verkligen fram emot varje lördag nu :)
 
 
Efter Bollkul gick vi hem till mamma och pappa för att sen gå på museum. Oskar har pratat och tjatat om att han vill visa mormor och morfar allt som han gjorde sist, och även kasta kastanjer i svartån :)
 
 
Sen blev det dags att gå in på museum. Och precis som förra gången var vi överallt :)
Theo visste precis vart han skulle vid arkeolog delen ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kan du gissa vad det står??
 
 
 
 
 
Lyssnar på naturens olika ljud
 
 
 
 
Oskar lekte monster :)
 
 
När museum var avklarat så gick vi och köpte lite lördagsgodis för att sen följa med hem till mamma och pappa igen. Vi blev bjudna på middag och trevligt sällskap i vanlig ordning, även Josefine kom dit :)
Kom nu vovven så går vi
 
Oskar håller på för fullt med att lära sig alla bokstäver. Här har Josefine hjälpt honom lite, men han kan stava sitt namn helt själv :)
 
Vi var hemma här strax efter kl 18 så då var det direkt i badet för dom små liven för att sen natta Theo.
Storebror ville ge lillebror kvälls vällingen, man kan verkligen se kärleken i Oskars ögon♥♥
 
Oskar fick ju vara uppe lite längre så klart och idag var det tända ljus, massa gott på bordet och Pettson och Findus som gällde :)
 
TACK så mycket alla inblandade för denna dag! Den har varit helt fantastisk och nu ska jag gå och krypa ner i sängen och sova. Gäspningarna kommer titt som tätt och jag hör hur John Blund kallar på mig till drömmarnas magiska land ;)
 
Kärlek
 

» Ny bryggare

Hej hej i mörkret :)
 
Vi fick alla saker gjorda idag, TJOHO!
Henke har varit ledig så vi åkte ut till Marieberg och bytte höst skorna och hämtade ut tröja och köpte skor till Bollkul :) Imorgon kl 9 sitter vi i en gymnastiksal och förhoppningsvis så kommer barnen att ÄLSKA det och se fram emot varje lördag dom näst kommande 6 månaderna :)
Bild på Bollkuls killen kommer imorgon när han har på sig hela dräkten och är redo :)
 
Det blev även en sväng in på Elgiganten då jag var tvungen att köpa en ny kaffebryggare, min gamla valde att spricka i själva kannan så :/
Men jag hittade en i kaffebryggs djungeln, en Logik, enkel och billig, 199kr :) Som hittat :)
 
 
På eftermiddagen så kom Maggan och Micke hit och hälsade på. Det blev mycket lek skratt och lite pyssel :)
 
 

Theo vågar sakta men säkert närma sig Shadow mer och mer, men han är fortfarande på sin vakt :)
 
Nu ska jag krypa ner i sängen för imorgon ska vi upp tidigt. Jag har ställt alarm på halv sju (inte för att jag tror att det kommer behövas). Varför så tidigt? Måste ju hinna göra mig iordning, kan ju inte skrämma alla föräldrar och barn genom att komma osminkad och håret i en lilla my tofs ;)
 
Kärlek ♥

» Mys och pyssel

Gokväll vännen 

Jag sitter just nu i soffan och lyssnar på Theo som hostar något otroligt mycket. Han vaknade förut och var jätte ledsen och allt som funkade var att ta upp honom och ligga nära en stund. Hatar alla bakterier och baciller som smittar mina barn!!

Oskar och hans kompisar på förskolan hade aldrig någon utflykt idag. Istället stannade dom inne och hade picknick på filtar och i kojor  ☺ Typiskt att regnet vräkte ner, men det är ju höst. Jag och Theo skyndade oss hem och somnade rätt så snabbt i soffan ☺ 

Eftermiddagen då? På vägen hem hoppade vi lite i vatten pölar sen in och käka mellanmål. Testade att göra skrubbelucker ( tack för tipset Jennie) och Oskar åt med god aptit ☺ Annars har vi lekt och busat.

Jag har även hunnit med att tvätta 4 maskiner med tvätt så nu hänger det kläder överallt som torkar ☺
På kvällen skippade Oskar film och att läsa för att istället pyssla lite. Det blev en fin present till Henke som han ska få imorgon ☺ Men Oskar pysslade även till sig själv
Haha och jag kunde inte låta bli att testa att göra glasögon av piprensare. Gud vad jag och Oskar skrattade ☺
Men nu ska jag gå in till Theo. Jag tror att han kommer vakna snart igen 😔

Kärlek ♡

» Tidiga mornar

Godmorgon världen 

Vi har varit vakna i en timme ungefär då Theo återigen vaknar kl 05.30 vilket börjar bli väldigt jobbigt. Hostan är inte så farlig längre så nu vaknar han bara för att jäklas med mig 😉 haha nejdå..
Vi tände alla ljus i köket imorse och åt frukost till ljus skenet,  så himla mysigt  ☺

Nu sitter Oskar och tittar på Jake och Piraterna och Theo springer fram och tillbaka och leker med precis allt.

Känns som att all min planering grusas hela tiden. Henke skulle egentligen vara ledig idag men han måste jobba och vi vet inte om han jobbar imorgon heller. Mina planer? Vi måste ut till marieberg och köpa tränings skor till oskar, samt byta höst skorna vi köpte och hämta ut en tröja han ska ha på lördag till Bollkul. 

Får hoppas att vi kan hinna ordna allt imorgon. Annars får jag lösa det ☺ 

Nu ska jag göra matsäck till Oskar för idag är det utflykts dag med dagis.

Kärlek ♥ 

» dagarna passerar

Hej fina du 

Dagarna passerar fort och jag har knappt orken att skriva ett inlägg. Theo har fått en riktigt irriterande hosta och vaknar från och till pga den. Så dom senaste dagarna har han vaknat strax efter 05.30 😔

Vad har vi gjort dom senaste dagarna kanske du undrar? Ingenting faktiskt, men vi har endå haft det mysigt och haft trevligt sällskap ☺ I måndags var Oliver och Josefine här. Vi pysslade och lekte kurragömma och kvällen avslutades med en film. 
Igår så var vi hemma hos mamma och pappa en stund. 

Idag var det fotografering på dagis och det var knappt att jag fick "styla" honom, men efter lite tjat så fick jag iaf fixa håret på honom  😉

Efter att jag lämnade Oskar på dagis så blev det en lång och skön promenad tillsammans med Jennie och Bror Vi hamnade nere vid natur reservatet och småbåts hamnen.
 

Det var riktigt skönt att bara gå och prata och se på hur alla träden lyste i olika färger. Älskar hösten bara för att det kan vara så mysigt ibland 😊

Henke jobbar natt så just nu sitter jag i min ensamhet och myser lite innan jag ska sova. 

Kärlek ♥ 

» Play doh och Bollkul

Varföt går alltid helgerna så fort? Och ändå har vi inte gjort något "av värde".
Igår blev det en snabb sväng till marieberg, köpte ett par bättre höst skor till Oskar. Eftermiddagen spenderades hemma med god mat från Saigon och film och godis mys på kvällen.

Idag har vi också bara varit. Gjorde lite play doh lera så vi kan "knåda och baka" när vi vill :) Tre färger blev det och oskar är nöjd ;)


Har ju dock glömt att berätta en sak :) Vi har anmält Oskar till Bollkul :) Så från och med nästa helg, varje lördag, kommer Oskar få springa runt i en gymnastiksal med andra barn och lära sig grunderna till att spela boll :) Vi kommer gå tillsammans med Björn så Oskar känner någon :)

Nu ska jag kolla lite på Bourne filmen på 3an.

Kärlek ♥

» Biblioteket och museum :)

Vart ska jag börja? Dagen började tidigt, lite för tidigt tycker jag. Theo vaknade nämligen strax efter kl 05. Jag försökte få honom att somna om men vid halv 6 gav jag upp. Gick upp och tände alla ljus i köket och åt frukost i ljusskenet med båda barnen eftersom Oskar vakna strax efter att vi gick upp :)

Vid halv elva mötte vi upp Jennie och Björn och åkte upp på stan. Vi började på biblioteket där vi lämnade tillbaka och lånade nya böcker. Sen vidare till Pizza Planet för lunch och efter det en promenad till läns museumet :)





Barnen lekte vaktmästare och fixade i "våran trädgård"



Vi skrev runskrift ; Oskar Björn



Theo vill nog leva lyxliv för han gick hit flera gånger och kollade ;)





En toppen dag med super trevligt sällskap :) Theo har bara sovit 30 min under dagen, så han somnade gott kvart i sju :) Nu på kvällen har vi haft vårat obligatoriska fredagsmys och ikväll satt hela familjen och tittade på Scooby Doo. Nu sover Oskar också och jag ska snart lägga mig jag också :)

Kärlek ♥

» Oct. 02, 2014

Orkar inte skriva ett inlägg så jag bjuder på lite bilder istället :)











Kärlek ♥