» Dagen efter Påskafton

Godmorgon vackra du
 
Igår när lill prinsen vaknade så gick vi på en liten ägg jakt här hemma. Men eftersom jag visste att Oskar inte mådde så bra så hade jag gömt ägget väldigt öppet i hans rum :)
Tyvärr så var inte Oskar helt hundra så det blev inte den glädje som det normalt brukar bli när han får godis. Men huvudsaken är att påskägget fick vara med på påsk.
Sen var det dags att göra sig i ordning och redo för dagen. Och medans jag stod och fixade håret så la sig Oskar med täcke och kudde på golvet inne i badrummet. Det tog bara några minuter sen så sov han.
Alla ställen funkar att sova på tydligen :)
 
När Oskar hade vaknat och var någorlunda pigg så åkte vi buss hem till hans farmor och farfar för att äta lite påsk middag.
Varje gång vi åker buss så blir prinsen lika ledsen varje gång vi måste gå av bussen. Han vill åka längre och inte alls kliva av. Inte ens att vi åkte två olika bussar var tillräckligt :)
 
När vi kom till Maggan och Micke så kom mammiga Oskar fram och ville inte alls lämna min famn. Nu var ju inte han helt hundra så det är ju fullt förståeligt. Men man hade ju hoppas på en påskafton med lite mer fart från min lilla prins. Han fick en liten topp då han lekte lite och serverade tårta till alla :)
 
Men efter en liten stund så kände Oskar att han ville vila och åka hem. Så det var bara att ta nästa buss hem. Varför vi åkte buss? Jo Henke mådde inte så bra igår och visste inte om han skulle orka att äta påskmiddag och åka iväg. Så vi åkte buss för säkerhetens skull, sen kom visserligen Henke och åt lite, men han åkte hem ganska fort igen för att vila lite. Börjar bli trött på alla sjukdomar och förkylningar vi åker på här hemma!!
Som du ser så fick jag inte till så mycket kort denna påskafton men det har ju sina anledningar. Det får bli mer kort på andra saker och tillfällen framöver :)
 
När vi kom hem så fick Oskar lägga sig i soffan och titta på Tigers film sen vid kl 19 sov han gott i våran säng. Däremot vaknade han några gånger så jag fick lägga mig redan runt halv nio nio för att vara nära honom så han kunde koppla av och somna om. Och jag kan med glädje säga att han har sovit HELA natten utan att hosta :D Underbart!
 
Nu är det lite mer fart på honom här hemma och han leker för fullt med alla sina bilar. Sitt påsk godis har han inte riktigt haft någon lust att äta men det finns kvar och kommer finnas kvar i några helger framöver :)
 
Idag ska vi (jag, Oskar och Josefine) åka hem till min farmor för att äta lite middag och umgås lite :) Men fram tills dess så ska vi bara mysa och ta det lugnt här hemma.
Eller mysa och ta det lugnt? Snarare leka och busa :)
 
Kärlek ♥

» Bara för att

Godmorgon vännen
 
Anledningen till uteblivna inlägg har varit brist på ork, ingen vilja och ingen tid. 
 
Vi trodde ju att Oskar var mycket bättre i onsdags. Det var mer fart på honom och han var sitt glada lilla jag igen.
Så i torsdags drog jag, Oskar och Josefine ut till marieberg och Ikea för en liten mysdag. Det vi inte hade räknat med var att få med oss en gnällig och små ledsen liten kille. När vi kom hem så var det bara att konstatera att febern var tillbaka och med den kom hans jobbiga hosta. 
Torsdags kvällen spenderades med att tvätta, promenad och att sitta i gungstolen så Oskar skulle få frisk luft.
Natten var lika jobbig den. Han vaknade flera gånger, hostade så det gjorde ont i mig också, drack mycket vatten (bra det, men tillslut kom även det upp) sen somnade han om. Och så höll det på fram tills morgonen.
Då bestämde vi att nej nu orkar vi inte se honom ha ont mer så vi åkte in till akuten. Vi tänkte att han kanske behövde andas in medicin och så, men tydligen var hans luftvägar inte så svullna som dom borde vara för att få det. Däremot så fick han en dos med kortison sen fick vi åka hem. Väl hemma somnade Oskar i soffan och sov i över tre timmar.
Natten till idag har inte varit lika jobbig. Henke har tagit det mesta så jag har fått sova. Oskar var vaken här en stund på morgonen men nu har han somnat om igen. Det har ju inte blivit mycket sömn dom senaste nätterna så det är inte konstigt. Även Henke ligger och snarkar som bara den så dom ska få sova klart nu så får vi se hur Oskar mår efter det :)
 
Kärlek ♥
 
 

» Snart friska och ny mobil älskling

Hej vännen
 
Idag mår Oskar mycket bättre. Lite feber har han kvar men det är mer fart i honom :) Så idag har vi orkat leka lite och inte bara vilat.
Han ville spela lite med "gubben som hoppar", och det är självklart man får det :)
 
Sen har vi målat lite i en bilbok han fick av sin farmor för ett tag sen
Sen har vi pusslat, målat och lekt med bilar :) Men vi har såklart vilat också, för helt hundra är han ju inte och då måste man vila lite mellan varven.
 
Inatt ska vi även testa att prinsen sover i sin säng. Dom senaste nätterna har han ju sovit inne hos oss i våran säng, och jaa det är jätte mysigt och underbart. MEN det blir inte mycket sömn för mig eller Henke. För Oskar ligger åt alla håll och kanter när han sover :) Så har man inte hans mysiga huvud och näsa mot sitt ansikte så har man fötter eller en blöja i ansiktet. Därför testar vi ikväll att han ska sova i sin säng igen så vi kommer in i vardagen. Jag/vi är självklart beredda på att han kanske kommer in inatt men då har vi iaf försökt :)
Nu sover han iaf, fick ligga med honom i sängen och mysa tills han somnade. Och jag börjar bli ganska osmidig så att komma upp från hans säng tar på krafterna ;)
 
Och nu en rolig sak, eller iaf för mig :) Den senaste tiden så har min mobil krånglat VARJE dag. Den stänger av sig helt av sig själv och sätts igång igen. Ibland kan jag inte skriva sms och den hakar upp sig från och till. Så nu har jag äntligen gjort slag i saken och skaffat mig en ny :D
I LOVE IT!!!!!
 
Idag fick jag sim kortet som passar så imorgon ska jag aktivera det sen funkar min nya älskling :D Kommer ha samma nummer ett halvår sen blir det ett nytt :)
 
Kärlek ♥

» Sjukt barn och påskpynt

Hej vännen min
 
Hoppas att allt är bra med dig? Här är det helt okej förutom att Oskar har gått och blivit sjuk :/ När vi kom hem idag från dagis så somnade han direkt i soffan, sov en timme sen vaknade han och hostade slem. Sen dess har febern legat på lite över 38 grader. Så han får vara hemma imorgon. Stackars vårat hjärta ♥ Det är många barn på förskolan som är sjuka så det är ju inte så konstigt att det nu har blivit Oskars tur :(
 
Idag så var jag på en informations träff för något som arbetsförmedlingen har slussat ut mig på. Kunskaps kompaniet hette stället. Så från och med nästa onsdag ska jag vara där varje dag, från 9-15 i sex veckors tid, om jag inte får jobba vill säga.
Ska jobba imorgon så jag ska säga till dom att jag vill ha alla möjliga pass så jag slipper gå på den andra skiten.
Tycker så synd om mig själv..
 
Vi hade även fin besök idag, Josefine kom hit och hälsade på. Hon och Oskar satt och spela Super Mario och pusslade :)
 
Måste ju visa dom fina korten på mitt och Oskars påskris. Han valde färgerna på fjädrarna och hjälpte till att sätta dit dom :)
 
 
Kärlek ♥

» Mys ute i parken

Hej hallå
 
Vi spenderade förmiddagen och en bit in på eftermiddagen ute i solen. Det blev en promenad så vi kunde köpa lite påsk pynt till vårat påsk ris, samt en choklad kaka till lördags godis.
Sen blev det lek och fika mys ute i parken :)
 
 
 
 
 
 
 
 
Imorgon ska det bli lika fint väder ute, med andra ord en dag till i parken om man ska lita på vädret. Men om det blir ska jag inte glömma mina solglasögon ;)
 
Kärlek ♥

» Fredags mys

Godmorgon min vän
 
Lördag och solen skiner ute idag, så senare blir det en promenad :)
 
Igår så fick jag äran att jobba lite, sen blev det fredags mys för hela slanten. Bjöd hit syster yster och lagade tacos :)
Vi pärlade lite pärlplatta innan moster kom :)
Och koncentrationen var stor
Tills han ville gräva bland alla pärlor med sked så alla hamnade på golvet.. undrar vem som visat honom att man kan göra så här??? ;)
 
 
Oskar åt tacos, vilket jag inte trodde att han skulle. Dom senaste gångerna så har han sagt att han vill ha det men bara petat i maten. Men denna gång så hamnade det i magen :)
Efter maten så blev det lite lek och super Mario spelande innan Josefine blev tvungen att åka till jobbet :( Men det blev en trevlig eftermiddag och kväll :)
 
Idag så ska vi ta oss en promenad ute i det fina vädret. Vi ska fixa lite påskpynt då vi köpte påskris igår :)
Sen får vi se vad mer den här lördagen har att erbjuda!
 
Kärlek ♥

» Bebis, bullar och jobb

Hej vännen
 
Nu ska vi ta en liten snabb uppdatering av veckan som gått hittills :)
 
Måndags: En UNDERBAR dag. Vi var på ultraljudet och fick se våran underbara lilla bebis som växer i magen :) Hjärtat slog fint och allt såg jätte bra ut! Vi valde att ta reda på könet och det är en till liten prins vi kommer välkomna till världen :) Bf är 17 augusti (syrrans födelsedag ;) ) men han kan ju komma innan eller efter man vet aldrig :D ♥
♥    ♥    ♥    ♥    ♥    ♥    ♥    ♥    ♥    ♥    ♥    ♥    ♥     ♥    ♥     ♥    ♥    ♥     ♥     ♥    ♥     ♥     ♥     ♥     ♥
Tisdag: Oskar var på dagis, och lämningen gick lite bättre. Han höll hårt i sitt foto kollage som han skulle plasta in med en fröken :) När Oskar var på dagis passade jag på att fylla frysen med lite mer bullar!
GOTT
 
Och så har vi idag :
Jag fick jobba 8-12 på mitt "vanliga" jobb. Fick åka upp på stan med ett gäng barn och gå till en djuraffär då dom hade lite frågor till någon som jobbade där. Dom håller nämligen på att "forska" om hajar :)
Men innan vi gick till djuraffären så gick vi in på biblioteket och vad kom jag på när vi gick in dit? Jo att Oskar skulle dit med sin fröken och klart som fan att jag får syn på honom! Jag bokstavligen talat hoppade undan och gömde mig bakom en bokhylla så han inte skulle få syn på mig. Mina kollegor förstod som tur var och skrattade åt mig. Min lilla prins såg mig inte och när han gick iväg för att fika så kunde jag komma fram :)
Haha lite komiskt var det :)
 
Nu på eftermiddagen så kom mamma och pappa hit på lite fika. Dom ville så klart träffa Oskar innan dom drar till Thailand (åker imorgon) och är borta 2 veckor.
 
Oskar sover nu fridfullt i våran säng, han ville sova hos oss inatt :) Själv ska jag snart sova jag också, imorgon ska jag jobba 8-17 så det blir en hel dag på jobbet och en heldag för Oskar på förskolan :) 
 
Kärlek ♥
 

» Jobbiga dagis lämningar

Hallå vännen
 
Den sista tiden så har Oskar inte alls velat gå till dagis. Han säger det redan på kvällen innan och på morgonen här hemma. När vi går dit är det inte problem men så fort vi kommer innanför dörren på dagis så klänger han sig fast vid mig och vägrar släppa taget.
Han börjar små gråta/snyfta medans jag tar av honom jackan. Sen när vi går in på avdelningen och en fröken möter oss så brister det. Han gråter och klamrar sig fast ännu mer och jag får känna mig dum och elak och bara gå därifrån utan att ge en puss eller kram. Kan knappt vända mig om. Jag hör honom till och med skrika och gråta utanför dagis!
När jag går hem eller till jobbet så är det med tårar i ögonen och jag vill bara vända om och hämta mitt lilla hjärta, krama honom hårt och gå hem igen. Att han är inne i den här perioden är jätte jobbig och han är inte den enda som går till dagis med tunga fotsteg, för jag vet ju såklart också hur jobbigt det kommer vara. Men jag och Henke måste vara starka och vara positiv och berätta hur kul det kommer vara på dagis och att han ska få leka med alla kompisar. När vi väl sen hämtar honom på eftermiddagen så får vi höra att han har haft några stunder när han har gråtit och varit ledsen men trots det så leker han, vilket är positivt. Så nu har jag gjort en sak till Oskar som vi ska ta med oss imorgon till dagis.
Fram och Baksida
 
Hoppas verkligen att detta foto kollage kan hjälpa Oskar att ha en lättare stund på dagis imorgon.
 
Vad jag/vi har gjort idag berättar jag imorgon, för nu ska jag tvätta bort sminket och lägga mig i sängen. Känner för att läsa lite :)
 
Kärlek ♥

» Magsjuk

Hej vännen
 
Jaa denna helg blev ju inte som jag hade tänkt mig... Magsjuka.. och det är jag som har legat helt däckad.
 
Började i fredags då vi kom hem efter att ha firat pappa som fyllde år. Blev plötsligt extremt trött och gick och la mig kl 20. En timme senare var det bara att springa till toaletten. Halva natten till lördagen var ett jävla springande till toaletten och jag har inte känt mig så slutkörd på länge. Har kräkts som en galning tills jag inte kunnat få upp mer.
Igår så stängde jag in mig i sovrummet och där har jag legat fram tills nu. Ligger fortfarande i sängen men jag mår bättre. Jag har fått i mig mycket vätska, ett halvt äpple, yoghurt och en halv smörgås. Bättre än ingenting och jag känner att min ork och styrka sakta men säkert kommer tillbaka :)
Har inte kräkts på över 24 timmar så det är väldigt positivt!
 
Självklart har det varit jobbigt att inte kunna vara med mina killar här hemma, men jag har stängt in mig för att skydda dom. Henke har varit så otroligt gullig och hjälpt mig så mycket han bara kan. Hämtat dricka och handlat det jag har behövt ♥ Igår så åkte dom till Kumla för att gå på premiär öppning av en skoaffär som en av Henkes kompisar har öppnat. Lite tråkigt att jag inte kunde följa med men det kommer fler tillfällen. Efter det så var dom och käkade McDonalds så dom har såklart klarat sig bra utan mig :)
 
Oskar kommer in då och då och frågar hur det är med mig och om jag vill ha medicin. Min lilla sötunge ♥
 
Nu hoppas jag innerligen att det bara är jag som kommer råka ut för den här skiten och att inte Henke eller Oskar kommer bli liggandes.
Magsjuka är bland det jobbigaste som finns och att kräkas är vidrigt och obehagligt..
Nu ska jag fortsätta vila :)
 
Kärlek ♥

» Ny förskola

Hej söt

Sitter på jobbet just nu och väntar på att alla barnen ska vakna. Idag är jag på en ny förskola och jobbar, karslunds förskola. Nya lokaler, ny personal och framför allt nya barn. Och det går jätte bra, barnen är så små, upp till 2år så tre stycken har inte börjat gå än :)
Jobbar till Kl 15 idag sen ska jag skynda mig hem och hämta min prins, sen får vi finbesök. Milla och lilla Felicia ska hälsa på :D Åh så spännande och mysigt det ska bli <3

Kärlek <3

» Promenad och fågel matning

Hej min underbara vän
 
Som vanligt är det en extremt trött tjej som skriver! Ska när som helst sova, måste bara göra skönhets rutinen. Tvätta bort smink, tvätta ansiktet och sen smörja in. Haha inte lätt att vara tjej alla gånger inte ;)
 
Oskar mår mycket bättre men han hostar som tusan från och till. Jag får ge honom medicin på kvällarna för att han ska få sova. Imorse kom han in till oss kl 5, men somnade om till halv åtta :) Så mysigt, för jag vaknade flera gånger av att han låg nära och höll om mig :)
Idag så var jag och Oskar duktiga och tog oss en promenad i solen.Kände att vi behövde lite luft och att komma ut och röra på oss. Och jag måste bara säga att Oskar var SUPER duktig och gick hela vägen hemifrån och nästan hela vägen upp på stan. Sen från stan och till mamma och pappa.
 
På vägen hem från stan så stannade vi till och gav fåglarna lite mat. Som vanligt är dom inte folkskygga och tar brödet från händerna och nästan flyger på en.
 
Nu på kvällen har vi haft besök av en kompis till Henke, Danne. Vi kollade på hockey och käkade gott :) Tyvärr så var matchen piss dålig så jag valde att sluta titta efter ett tag.
 
Känner nu att mina ögon håller på att falla ihop mer och mer så nu ska jag göra mig redo för att sova.
 
Kärlek ♥

» Är det dags igen?

Hej vännen. 
 
Usch denna helg blev inte alls som jag hade tänkt mig. Gårdagen slutade med hostanfall och kräkningar. Usch :(
 
I Fredags tog jag och Oskar bussen hem till Josefine en stund. Har en massa bilder på kameran, men det får bli imorgon istället. Där blev vi bjudna på lunch och hade en super mysig dag :)
 
Igår så hade jag och Oskar en mys dag för oss själva :) Henke var på hockey och träffa lite kompisar.
Lagom när melodifestivalen började så somnade Oskar i min famn. Han var jätte trött. Men han vaknade till när
kl var ca 22 och hostade så han fick ont. Fick tvinga i honom medicin men hälften spottade han ut. Sen satt vi och mös i soffan innan jag fick honom att somna om i våran säng.
Tyvärr var det bara start skottet, för under natten vaknade han 2 gånger och hostade till han kräktes, sen ville han så klart inte somna om. Han låg säkert vaken en timme och hostade innan han sov igen. Fick ge honom ytterligare en dos med medicin.
Imorse vaknade han kvart över 6, klarvaken, men han var snäll och låg och gosade en stund innan vi gick upp.
 
Förmiddagen så lekte vi och hade det skönt. Han hostade inte så mycket men han var otroligt gnällig (inte konstigt) så just nu håller jag tummarna på att han INTE är på väg att bli sjuk. Trots det så har vi pysslat och gjorde både hand och fotavtryck :) Något Oskar tyckte var extremt roligt, speciellt fötterna där det kittlades lite extra mycket :)
Den bilden sitter på kylskåpet :) Världens finaste och sötaste händer och fötter! ♥
 
Runt 12 tiden så somnade vi i soffan och sov middag i 3(!?) timmar! Skönt och väl behövt.
Sen var mamma och Josefine här en stund. Hjälpte mamma att bleka utväxten på huvudet.
 
Kl 21 fick jag Oskar att sova och snart ska jag också sova. Tyvärr är jag inte sådär jätte trött, blev nog lite för mycket med 3 timmars sömn på dagen. Men men, vi var trötta och behövde det.
 
Kärlek ♥
 

» Tandläkaren och Glass till kompisarna

Hallå där
 
Det är en väldigt trött Johanna som skriver just nu. Blev inte många timmars sömn för mig och sen har jag jobbat från 9-17. Så om ett liten stund är det läggdags för mig :)
 
Igår så var jag och Oskar ute på äventyr. Vi tog bussen upp till Brickebacken och sen var vi hos tandläkaren. Oskar har 20 små fina tänder i sin mun och vi fick så mycket beröm :) Vi borstar jätte fint och bra :)
Sen blev det mys resten av eftermiddagen.
Idag så var det jobb som sagt. Oskar var på dagis och blev firad av sina kompisar eftersom han fyllde år. Så idag bjöd han alla kompisar och fröknar på glass
 
Imorgon får vi se hur dagen blir. Kanske har jobb, men det får jag veta innan kl 10. Kommer som sagt att somna snart så utvilad kommer man ju definitivt att vara. 
 
Kärlek
 

» Från i Söndags.

Här kommer lite efterlängtade bilder från kalaset i Söndags :)
Nyvaken födelsedags kille ♥
Henke ville inte vara med kort direkt på morgonen så han gömde sig under täcket
En FICKLAMPA! :)
Paket öppning
Ojoj vad kan det här vara
En mikrofon!
Mer paket
En hund som kan bajsa
Något Farfar Micke tyckte var hysteriskt roligt ;D
Oskar och Moster hade uppvisning :)
Dags att blåsa ut alla 3 ljusen :) Hipp Hipp Hurra!!

Kärlek ♥
 

» Utelek, fin besök och målarfärg

Hej vännen
 
Jag ska inte lova att fixa saker längre för det blir aldrig något. Jag lovade ju bilder idag och tyvärr så är sladden till min kamera försvunnen. Ska leta efter den imorgon direkt efter att jag kommer hem från jobbet.
 
Idag så gick vi ut på förmiddagen och sparkade lite boll, gungade och åkte rutschkana :) Vädret är ju verkligen toppen nu om dagarna. Hoppas verkligen att det kommer fortsätta så!
På eftermiddagen så kom min kusin Isabell och hennes lilla son Louie på besök! Louie är två månader så han är så otroligt liten och söt! Oskar var så snäll och hjälpte Isabell att klä av Louie och sen klappade han så fint och försiktigt på honom :) Bådar gott inför sommaren/hösten :)
 
Vad har vi mer gjort idag då? Vi har lekt, busat och målat vårat händer med vattenfärg :)
 
Kärlek ♥

» Ingen Vanlig dag!

För idag fyller våran lilla, eller STORA prins ska jag säga nu, 3år!
 
Dagen började med paket öppning i sängen och sen blev det lek och bus hela dagen! Alla kort är tyvärr i kameran och jag måste leta efter sladden. Men jag kan bjuda på två bilder från min instagram istället :)
Födelsedags pojken, spänd och nyfiken inför dagen.
 
Kl 15 så började alla gäster komma; mormor, morfar, moster, farmor, farfar, faster med pojkvän, gammelfarmor,
Anna, Niklas, Oliver och Hampus.
Oskar fick så mycket fina paket att han inte visste vart han skulle börja tillslut. En del paket hamnade vid sidan om för att han ville öppna ett nytt :)
Han fick böcker, filmer, pussel, polisbil, mikrofon osv. Ska ta kort på allt och visa imorgon :)
 
Årets tårta såg ut såhär
 
Ibland är det roligt vad man kan köpa och dekorera en tårta med. Gjorde även en annan tårta med massa choklad bitar på.
 
Vid fem tiden så började alla gäster bege sig hemåt mot Oskars förtvivlan. Han ville att alla skulle stanna och sova kvar :) Sötungen min ♥
 
Nu leker han med sina nya leksaker, men snart är det dags att sova. Det är ju en dag imorgon också. En annan har precis diskat undan på alla kaffe koppar och annat dylikt. Börjar själv längta till sängen.. Jag som sa till Henke för en stund sen att jag ville vara uppe lite idag för jag känner att jag har lagt mig för tidigt dom senaste dagarna ;) Haha tjoho där sprack ju det ;) 
 
Lovar dig mer bilder imorgon, men tills dess får detta duga!
Tack igen till alla ni som kom hit idag och firade våran STORA 3åriga Prins ♥
 
Kärlek♥
 

» Uppe tidigt.. Trööött

Hej vännen
 
Just nu är jag så HIMLA trött att jag knappt kan hålla ögonen öppna. Idag fick jag nämligen äran att öppna 6.30 på jobbet. Ställde larmet på halv sex men vaknade redan 4.45. Kunde inte riktigt somna om så jag låg mest och vände mig. Sen när jag jobbat några timmar fick jag förfrågan om jag kunde stanna en och en halvtimme extra och det är klart. Men nu börjar jag verkligen känna mig trött!
När jag jobbade idag så var Oskar hemma med Henke. Dom ville ha en liten dag för sig själva :) Lekt och busat så det såtr hejvilt tydligen :)
 
Efter jobbet så drog vi direkt och fixade paket till Oskar :) Prinsen fick vara hos mormor och morfar en stund så vi kunde shoppa ostört!  Hoppas att den lilla prinsen kommer bli nöjd. Eller jag vet en sak som kommer bli SUPER populärt. Han ska nämligen få en sak han har önskat sig lääänge, en ficklampa! Haha varför vet jag inte, han har bara tjatat om en och säger att det vill han ha i sitt paket. Så det är en sak som han kommer få :) Än sålänge ligger allt i sovrummet så jag måste slå in dom men jag tror ärligt talat att jag inte kommer orka ikväll.
Jag blir inte förvånad om det slutar med att jag säger gonatt om en halvtimme och Oskar får vara vaken med sin pappa en stund till :) 
 
Kärlek ♥